Svogūnų pyragas su slyvomis

Ingredientai: Svogūnai - 1 kilogramas, Kiaušiniai - 4 vienetai, Pienas - 100 mililitrai, Džiovintos slyvos - 150 gramai, Grietinė - 360 gramai, Mielinė tešla - 250 gramai.

Svogūnus supjaustykite ir apkepkite alyvuogių aliejuje. Išplakite kiaušinius, pieną ir grietinę, į plakinį įmaišykite svogūnus ir pjaustytas slyvas. Ištepkite kepimo formą riebalais, išklokite iškočiota tešla, tolygiai paskirstykite paruoštą svogūnų masę. Papuoškite slyvomis ir kepkite 210 laipsnių temperatūros orkaitėje apie pusvalandį. Patiekite ant salotų lapų.

Susiję straipsniai

Skaniausi karšti sumuštiniai su varške ir kumpiu

Labai skanūs karšti sumuštiniai! Juos galima pagaminti su įvairiais priedais, tad tai puikus pasirinkimas, jeigu norite sunaudoti įvairius likučius.

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.