Svogūnų pyragas su slyvomis

Ingredientai: Svogūnai - 1 kilogramas, Kiaušiniai - 4 vienetai, Pienas - 100 mililitrai, Džiovintos slyvos - 150 gramai, Grietinė - 360 gramai, Mielinė tešla - 250 gramai.

Svogūnus supjaustykite ir apkepkite alyvuogių aliejuje. Išplakite kiaušinius, pieną ir grietinę, į plakinį įmaišykite svogūnus ir pjaustytas slyvas. Ištepkite kepimo formą riebalais, išklokite iškočiota tešla, tolygiai paskirstykite paruoštą svogūnų masę. Papuoškite slyvomis ir kepkite 210 laipsnių temperatūros orkaitėje apie pusvalandį. Patiekite ant salotų lapų.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.