„Taupūs“ kotletai

Ingredientai: Bulvės - 2 vienetai, Faršas - 500 gramai, Avižiniai dribsniai (smulkūs) - 1 stiklinė, Pienas - 100 mililitrai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Svogūnas - 1 vienetas, Česnakas - 2 skiltelės.

Į faršą sudėkite dribsnius, smulkintą svogūną, česnaką, kiaušinius, supilkite pieną, įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite stambiais šiaudeliais. Iš faršo formuokite paplotėlius, į vidų įdėkite po gabaliuką bulvės ir užspauskite kraštelius. Apkepkite aliejuje, kol apskrus. Taip pat galima kotletus sudėti į kepimo indą, užpilti užpilu ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje. Užpilo receptas: apkepkite pusę svogūno, įpilkite 150 ml vandens, patroškinkite. Atskirai pripilkite pusę stiklinės šalto vandens, įmaišykite šaukštą miltų ir tiek pat pomidorų pastos, 2 šaukštus grietinės arba grietinėlės. Supilkite į indą, kuriame troškinate svogūną, įberkite druskos, prieskonių, patroškinkite dar 5 minutes ir užpilkite kotletus.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.