Taupūs kotletai su avižiniais dribsniais ir bulvėmis

Šie kotletai tikrai puikiai tiks, jeigu norite sutaupyti, tačiau jie taip pat ir labai skanūs - dažnas paragavęs sako, kad skanesni, minkštesni ir sultingesni nei įprasti.
Kotletams Jums reikės:
- 500 g mėgstamo faršo;
- 2 bulvių;
- 1 stiklinės avižinių dribsnių;
- 100 ml pieno;
- 2 kiaušinių;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- pagal skonį druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių;
- kepimui aliejaus.
Patarimas: kotletus galima kepti ir orkaitėje. Suformuotus kotletus sudėkite į kepimo indą ir įpilkite šlakelį sultinio arba kitokio užpilo ir 40 min. troškinkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje. Pavyzdžiui, kotletų troškinimui tinkamo užpilo receptas: apkepkite pusę svogūno, įpilkite 150 ml vandens, patroškinkite. Atskirai pripilkite pusę stiklinės šalto vandens, įmaišykite šaukštą miltų ir tiek pat pomidorų pastos, 2 šaukštus grietinės arba grietinėlės. Supilkite į indą, kuriame troškinate svogūną, įberkite druskos, prieskonių, patroškinkite dar 5 minutes ir užpilkite kotletus.
Gaminimas:
- Į faršą sudėkite dribsnius, smulkintą svogūną, česnaką, kiaušinius, sutarkuotas bulves, supilkite pieną, įberkite druskos ir pipirų, kitų mėgstamų prieskonių ir gerai išmaišykite.
- Masę 20-30 min. palikite šaldytuve, kad dribsniai išbrinktų.
- Apkepkite aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus.