Tiršta špinatų sriuba
Ingredientai: Špinatai - 200 gramai, Bulvės - 2 vienetai, Morkos - 1 vienetas, Paprika - 1 vienetas, Svogūnai - 1 vienetas, Česnakai - 3 skiltelės, Sultinys - 2 stiklinės, Grietinėlė, 35 % riebumo - 1.5 stiklinės.
Špinatus nuplaukite ir nusausinkite. Susmulkinkite nuskustas morkas, paprikas, svogūną, pakepinkite ir pabarstykite prieskoniais. Sudėkite smulkintą česnaką ir taip pat pakepinkite. Supilkite pusę stiklinės sultinio ir sudėkite špinatus. Sudėkite supjaustytas virtas bulves, maišydami kiek patrinkite. Troškinkite apie 10 minučių. Tuomet supilkite likusį sultinį, išmaišykite. Viską pertrinkite smulkintuvu. Sutrintą sriubą pilkite atgal į troškintuvą, įmaišykite į ją grietinėlę ir užvirinkite ant silpnos ugnies. Išpilstykite į lėkštes. Skanaus!