Tortas „Bounty“
Ingredientai: Sviestas - 250 gramai, Cukrus - 0.5 stiklinės, Miltai - 200 gramai, Kepimo milteliai - 1.5 arbatinio šaukštelio, Kiaušiniai - 4 vienetai, Pienas - 4 valgomieji šaukštai, Kakavos milteliai - 3 valgomieji šaukštai, Vanilės ekstraktas - 3 lašai,.
Šokoladinio biskvito paruošimas. Minkštą sviestą (truputį pasilikite formai ištepti) išplakite su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius ir kaskart perplakite, tuomet pilkite pieno, įlašinkite vanilės ekstrakto, galiausiai berkite kakavą, įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Viską perplakite iki vientisos konsistencijos. Biskvito ingredientai nurodyti maždaug 20 cm diametro formai, jeigu jūsų formos diametras 24 cm, tai kiekius padidinkite maždaug puse karto, t.y. naudokite ne 250 g sviesto, o 375 g sviesto ir t.t., jeigu formos diametras 26 cm, tai kiekius dvigubinkite. To nepadarius biskvitas bus labai plonas, tokiu atveju galite jo nepjauti ir ruošti dvisluoksnį, ne tokį aukštą tortą. Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą formą ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 25-40 min. (priklauso nuo jūsų formos diametro). Patikrinkite dantų krapštuku. Iškeptą biskvitą visiškai atvėsinkite ir tik tuomet traukite iš formos ir pjaukite į dvi dalis. Kokosinio sluoksnio paruošimas. Į puodą supilkite pieną, sudėkite sviestą, manų kruopas ir maištant virkite iki kol užvirs, ugnį sumažinkite ir tebemaišydami virkite iki kol sutirštės. Tuomet nuimkite nuo ugnies, berkite cukrų ir kokosų drožles. Gerai išmaišykite ir palikite atvėsti. Torto surinkimas. Į tortinę klokite pirmąjį biskvito sluoksnį, ant jo paskirstykite pusę kokosų masės, ant jos uždėkite antrąjį biskvito sluoksnį, o ant jo paskirstykite likusią kokosų masę. Tortą galite apglaistyti lydytu šokoladu, papuošti. Palikite jį sustingti šaldytuve bent porai valandų. Tai tikrai gardus kepinys. Šis tortas ypatingai sotus, tad jo pakaks didelei kompanijai.