Tortas „Paukščių pienas“
Ingredientai: Sviestas - 350 gramai, cukraus - 300 gramai, Kiaušinai - 2 vienetai, Kiaušinio baltymai - 2 vienetai, Miltai - 150 gramai, Kondensuotas pienas - 100 gramai, Citrinos rūgštis - 0.5 arbatinio šaukštelio, Želatina - 1 valgomasis šaukštas, Šokola.
Pirmiausia ruošiame papločius (jų tešla, kaip paprasto kekso). 100 g kambario temperatūros sviesto labai gerai išsukame su 100 g cukraus, tuomet mušame 2 kiaušinius, permaišome. Pilame 140 g miltų, įlašiname vanilės ekstrakto ir vėl permaišome. Tešlą padaliname į dvi dalis ir paskirstome ant kepimo popieriaus į du papločius (juos darykite pagal tortinės formą, kiekiai nurodyti 22-25 cm tortinei). Kepkite apie 10-15 min. iki 230 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje. Papločiai gali šiek tiek išskysti, tuomet pagal formą apipjaukite. Ruošiame „Paukščių pieną“. 200 gramų (galite dėti daugiau, jeigu mėgstate saldžiai) kambario temperatūros sviesto suplakame su kambario temperatūros kondensuotu pienu. Likusius 200 gramų cukraus užpilame vandeniu, kad vos vos semtų ir kaitiname iki kol užvirs ir pasirodys putos. Iškart nukelkite nuo ugnies. Kol sirupas pravės kaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, į juos supilkite pasiruoštą cukraus sirupą. Perplakite. Tuomet sukrėskite kondensuoto pieno ir sviesto kremą. Supilkite 2 šaukštuose karšto vandens ištirpintą želatiną, įlašinkite vanilės sirupo (galima suberti iki pudros cutrintą vanilinį cukrų, reikėtų 2 arbatinių šaukštelių). Atsargiai, nelabai intensyviai perplakite. Surenkame tortą. Į tortinę nuimamais kraštais klokite vieną paplotį, pilkite pusę „Paukščių pieno“, vėl dėkite paplotį ir vėl pilkite „Paukščių pieną“. Dėkite į šaldytuvą bent 3-4 valandoms. Tortui sustingus nuimkite tortinės kraštus. Apliekite su likusiais 50 gramų sviesto išlydytu šokoladu.