Traškios „barankos“ su aguonomis
Ingredientai: Miltai - 2 stiklinės, Cukrus - 100 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Vanduo - 0.5 stiklinės, Aliejus - 50 mililitrai, Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis, Druska - 1 žiupsnelis, Aguonos - 0.5 stiklinės.
Miltus persijokite, sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį ir aliejų. Užminkite tešlą. Gnybkite gabaliuką gerai suminkytos tešlos, delnais susukite į „dešrelę“, ją apsukite aplink pirštą ir tvirtai suspauskite kraštelius. Šitaip suformuokite visas „barankas“. Suformuotas „barankas“ dalimis, kad pernelyg nesigrūstų dėkite į puodą su pasūdytu, verdančiu vandeniu. „Barankos“ nugrims, o apvirusios vėl pakils viršun. Pakilusias „barankas“ ištraukite, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, dosniai apiberkite aguonomis. Paruoštas „barankas“ kepkite iki 180-200C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. iki kol pagels ir apskrus. Puikiai tiks su pieno stikline ar arbatos puodeliu!