Traškios sūrio spurgos

Traškios sūrio spurgos Jukov studio | Shutterstock.com

Ieškote idealaus ir niekada nenusibostančio užkandžio? Garantuojame, kad šios iš išorės traškios, o viduję tįstantį sūrį slepiančios spurgytės taps jūsų favoritėmis!

Jums reikės:

Sūrio spurgoms:

  • 300 g sūrio: spurgoms galima rinktis įvairų sūrį, tačiau pagrindą turėtų sudaryti fermentinis, lengvai besilydantis sūris. Pavyzdžiui, galite rinktis 150 g fermentinio ir 50 g kietojo ar pelėsinio sūrio.
  • 3 kiaušinių;
  • 3 šaukštų miltų;
  • žiupsnelio druskos ir pipirų, galima įberti ir daugiau kitų prieskonių, pavyzdžiui, saldžiosios paprikos ar česnako miltelių, džiovintų prieskoninių žolelių.

Apvoliojimui:

  • 2 kiaušinių;
  • 2-3 šaukštų miltų;
  • 200 g džiūvėsėlių.

Spurgų virimui:

  • 500 ml aliejaus.

Patarimas: spurgas galite paskaninti ir paįvairinti į sūrio masę pridėdami smulkiai pjaustytų aštrių pipirų (pavyzdžiui, chalapos ar čili), truputį smulkiai pjaustyto kumpio ir pan.

Gaminimas:

  1. Sūrį sutarkuokite, įmuškite kiaušinius suberkite miltus, pagardinkite mėgiamais prieskoniais ir viską gerai ištrinkite.
  2. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius rutuliukus (iš maždaug 1 kupino šaukšto sūrio masės), juos pavoliokite miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose, tai porą kartų pakartokite. Turėtų susidaryti pakankamai storas luobas, kad išsilydęs sūris neištekėtų.
  3. Paruoštas sūrio spurgytes virkite įkaitintame aliejuje iki kol apskrus, sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius.
  4. Skaniausios dar karštos, kol tįsta išsilydęs sūris, tačiau tikrai neprastos ir atvėsusios.

Susiję straipsniai

Vieno kąsnio užkandžiai ant dantų krapštukų

Siūlome išbandyti 11 tikrai paprastų receptų, įtiksiančių įvairiems skoniams.

Traškūs sūrio vafliai

Sūrio vafliai yra puikus užkandis, juos taip pat galima patiekti prie sriubos ar sultinio.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su rikota ir pomidorais

Paprastai paruošiamas ir skanus užkandis, kurį galima valgyti tiek šiltą, tiek ir atvėsusį.