Traškios sūrio spurgos
Jukov studio | Shutterstock.com
Ieškote idealaus ir niekada nenusibostančio užkandžio? Garantuojame, kad šios iš išorės traškios, o viduję tįstantį sūrį slepiančios spurgytės taps jūsų favoritėmis!
Jums reikės:
Sūrio spurgoms:
- 300 g sūrio: spurgoms galima rinktis įvairų sūrį, tačiau pagrindą turėtų sudaryti fermentinis, lengvai besilydantis sūris. Pavyzdžiui, galite rinktis 150 g fermentinio ir 50 g kietojo ar pelėsinio sūrio.
- 3 kiaušinių;
- 3 šaukštų miltų;
- žiupsnelio druskos ir pipirų, galima įberti ir daugiau kitų prieskonių, pavyzdžiui, saldžiosios paprikos ar česnako miltelių, džiovintų prieskoninių žolelių.
Apvoliojimui:
- 2 kiaušinių;
- 2-3 šaukštų miltų;
- 200 g džiūvėsėlių.
Spurgų virimui:
- 500 ml aliejaus.
Patarimas: spurgas galite paskaninti ir paįvairinti į sūrio masę pridėdami smulkiai pjaustytų aštrių pipirų (pavyzdžiui, chalapos ar čili), truputį smulkiai pjaustyto kumpio ir pan.
Gaminimas:
- Sūrį sutarkuokite, įmuškite kiaušinius suberkite miltus, pagardinkite mėgiamais prieskoniais ir viską gerai ištrinkite.
- Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius rutuliukus (iš maždaug 1 kupino šaukšto sūrio masės), juos pavoliokite miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose, tai porą kartų pakartokite. Turėtų susidaryti pakankamai storas luobas, kad išsilydęs sūris neištekėtų.
- Paruoštas sūrio spurgytes virkite įkaitintame aliejuje iki kol apskrus, sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius.
- Skaniausios dar karštos, kol tįsta išsilydęs sūris, tačiau tikrai neprastos ir atvėsusios.