Traškios vištienos lazdelės su šonine

Ingredientai: Vištienos filė - 5 vienetai, Rūkytos šoninės juostelių - 250 gramai, Džiūvėsėliai - 150 gramai, Parmezano sūris (tarkuotas) - 50 gramai, Miltai - 3 valgomieji šaukštai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Druska, piprai - 1 žiupsnelis.

Vištienos filė supjaustykite pailgomis lazdelėmis. Ištrinkite druska, pipirais. Kiekvieną vištienos lazdelę apsukite šoninės juostele. Indelyje sumaišykite džiūvėsius ir parmezano sūrį. Į atskirą indenį suberkite miltus. Trečiame indelyje išplakite kiaušinius. Vištienos lazdeles pavoliokite miltuose, tuomet merkite į plaktus kiaušinius ir galiausiai pavoliokite džiūvėsiuose. Šį procesą galite pakartoti du kartus, jeigu norite storesnės traškios luobelės. Paruoštas lazdeles sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. Patiekite su mėgiamu padažu. Puikus užkandis, kuris akimirksniu išgaruoja nuo stalo!

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.