Traškios vištienos lazdelės su šonine
Ingredientai: Vištienos filė - 5 vienetai, Rūkytos šoninės juostelių - 250 gramai, Džiūvėsėliai - 150 gramai, Parmezano sūris (tarkuotas) - 50 gramai, Miltai - 3 valgomieji šaukštai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Druska, piprai - 1 žiupsnelis.
Vištienos filė supjaustykite pailgomis lazdelėmis. Ištrinkite druska, pipirais. Kiekvieną vištienos lazdelę apsukite šoninės juostele. Indelyje sumaišykite džiūvėsius ir parmezano sūrį. Į atskirą indenį suberkite miltus. Trečiame indelyje išplakite kiaušinius. Vištienos lazdeles pavoliokite miltuose, tuomet merkite į plaktus kiaušinius ir galiausiai pavoliokite džiūvėsiuose. Šį procesą galite pakartoti du kartus, jeigu norite storesnės traškios luobelės. Paruoštas lazdeles sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. Patiekite su mėgiamu padažu. Puikus užkandis, kuris akimirksniu išgaruoja nuo stalo!