Traškūs čeburėkai

Traški, riebalais nepersismelkusi tešla ir sultingas įdaras - štai ko reikia tobuliems čeburėkams! Na ir puodelis natūralaus sultinio nepamaišytų.
12-15 didelių čeburėkų Jums reikės:
Tešlai:
- 4 stiklinių miltų;
- 1,5 stiklinės vandens;
- 1 šaukštelio cukraus;
- 0,5 šaukštelio druskos;
- 1 šaukšto degtinės (nebūtina).
Įdarui:
- 500 g mėgstamo, jau paruošto įdaro: svogūnais, česnakais, prieskoniais pagardinto faršo, varškės su česnakais ir žalumynais, troškintų daržovių ir kt.
Kepimui:
- neutralaus skonio aliejaus, pavyzdžiui, saulėgrąžų ar rapsų.
Gaminimas:
- Vandenyje ištirpinkite druską ir cukrų.
- Miltus persijokite į didelį dubenį. Padarykite duobutę ir į ją pilkite vandenį, aliejų ir degtinę (ji reikalinga, kad kepant čeburėkai įgertų mažiau riebalų, tačiau degtinės galite ir nepilti).
- Tešlą gerai suminkykite, įsukite į maistinę plėvelę ir valandai palikite kambario temperatūroje. Paruoštą tešlą iškočiokite į 3 mm plonumo lakštą.
- Naudodami lėkštę apipjaukite apskritimus.
- Ant pusės apskritimo plonai paskleiskite norimą įdarą, užlenkite kitą pusę, kraštelius suvilgykite vandeniu, kad geriau suliptų ir kruopščiai užspauskite šakute.
- Čeburėkus iš abiejų pusių apskrudinkite įkaitintame aliejuje, sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius.