Traškūs kaulienos kepsneliai su garstyčiomis
Ingredientai: Kiaulienos nugarinė - 500 gramai, Sviestas - 3 valgomieji šaukštai, Garstyčios - 5 valgomieji šaukštai, Džiūvėsėliai - 0.5 stiklinės, Svogūnas - 1 vienetas, Čiobreliai - 1 žiupsnelis, Česnakinė druska - 1 žiupsnelis.
Svogūną sutarkuokite arba labai smulkiai supjaustykite. Nugarinę supjaustykite nedideliais gabaliukais, juos pamuškite. Mėsos kepsniukus porai valandų (galima ir nakčiai) dėkite į svogūnų tarkius - mėsa bus labai minkšta. Sviestą ištirpinkite ir sumaušykite su garstyčiomis. Šia mase aptepkite kiekvieną pasimarinavusį (svogūnų likučius nuvalykite) mėsos gabaliuką iš abiejų pusių. Džūvėsius, čiobrelius, česnakinę druską sumaišykite. Į mišinį dėkite sviestu ir garstyčiomis apteptus mėsos gabaliukus, trupinius prie jų prispauskite. Kepsnelius dėkite į riebalais pateptą kepimo indą ir šaukite į iki 200° įkaitintą orkaitę. Kepkite neuždengtus apie 10-15 min., tada apverskite ir kepkite dar 5-10 min. Patiekite su patinkančiu garnyru.