Traškūs kaulienos kepsneliai su garstyčiomis

Ingredientai: Kiaulienos nugarinė - 500 gramai, Sviestas - 3 valgomieji šaukštai, Garstyčios - 5 valgomieji šaukštai, Džiūvėsėliai - 0.5 stiklinės, Svogūnas - 1 vienetas, Čiobreliai - 1 žiupsnelis, Česnakinė druska - 1 žiupsnelis.

Svogūną sutarkuokite arba labai smulkiai supjaustykite. Nugarinę supjaustykite nedideliais gabaliukais, juos pamuškite. Mėsos kepsniukus porai valandų (galima ir nakčiai) dėkite į svogūnų tarkius - mėsa bus labai minkšta. Sviestą ištirpinkite ir sumaušykite su garstyčiomis. Šia mase aptepkite kiekvieną pasimarinavusį (svogūnų likučius nuvalykite) mėsos gabaliuką iš abiejų pusių. Džūvėsius, čiobrelius, česnakinę druską sumaišykite. Į mišinį dėkite sviestu ir garstyčiomis apteptus mėsos gabaliukus, trupinius prie jų prispauskite. Kepsnelius dėkite į riebalais pateptą kepimo indą ir šaukite į iki 200° įkaitintą orkaitę. Kepkite neuždengtus apie 10-15 min., tada apverskite ir kepkite dar 5-10 min. Patiekite su patinkančiu garnyru.

Susiję straipsniai

Skaniausi karšti sumuštiniai su varške ir kumpiu

Labai skanūs karšti sumuštiniai! Juos galima pagaminti su įvairiais priedais, tad tai puikus pasirinkimas, jeigu norite sunaudoti įvairius likučius.

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.