Traškūs žagarėliai
Monika_1 | Shutterstock.com
Tradiciniai ir daugelio tikrai labai mėgstami, traškūs žagarėliai.
Žagarėliams Jums reikės:
- 1 kiaušinio;
- 2 trynių;
- 2 šaukštų grietinės;
- 2 šaukštų cukraus;
- 2 šaukštų degtinės;
- 1,5 stiklinės miltų;
- žiupsnelio druskos;
- aliejaus virimui;
- cukraus pudros apibarstymui.
Patarimas: į žagarėlius su degtine įsigeria mažiau riebalų, tačiau jos naudoti nebūtina, taip pat galima naudoti brendį ar konjaką.
Gaminimas:
- Kiaušinį, trynius, grietinę, cukrų, druską, degtinę gerai išmaišykite.
- Palaipsniui berkite miltus ir vis permaišykite. Turi gautis minkšta, prie rankų nelimpanti tešla.
- Tešlą įdėkite į maišelį ir atidėkite 30-60 min., kad nusistovėtų, išbrinktų miltai.
- Tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite rombais, juos centre įpjaukite ir persukite.
- Žinoma, galite ir daryti kitokios formos žagarėlius.
- Susuktus žagarėlius kepkite įkaitintame aliejuje iki kol gražiai pagels, ištraukite ir sudėkite ant popierinių rankšluostukų ar ant grotelių, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
- Iškeptus, pravėsusius žagarėlius apiberkite cukraus pudra.