Traškūs žagarėliai

Traškūs žagarėliai Monika_1 | Shutterstock.com

Tradiciniai ir daugelio tikrai labai mėgstami, traškūs žagarėliai.

Žagarėliams Jums reikės:

  • 1 kiaušinio;
  • 2 trynių;
  • 2 šaukštų grietinės;
  • 2 šaukštų cukraus;
  • 2 šaukštų degtinės;
  • 1,5 stiklinės miltų;
  • žiupsnelio druskos;
  • aliejaus virimui;
  • cukraus pudros apibarstymui.

Patarimas: į žagarėlius su degtine įsigeria mažiau riebalų, tačiau jos naudoti nebūtina, taip pat galima naudoti brendį ar konjaką.

Gaminimas:

  1. Kiaušinį, trynius, grietinę, cukrų, druską, degtinę gerai išmaišykite.
  2. Palaipsniui berkite miltus ir vis permaišykite. Turi gautis minkšta, prie rankų nelimpanti tešla.
  3. Tešlą įdėkite į maišelį ir atidėkite 30-60 min., kad nusistovėtų, išbrinktų miltai.
  4. Tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite rombais, juos centre įpjaukite ir persukite.
  5. Žinoma, galite ir daryti kitokios formos žagarėlius.
  6. Susuktus žagarėlius kepkite įkaitintame aliejuje iki kol gražiai pagels, ištraukite ir sudėkite ant popierinių rankšluostukų ar ant grotelių, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
  7. Iškeptus, pravėsusius žagarėlius apiberkite cukraus pudra.

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.