Trinta brokolių sriuba su grietinėle
Brent Hofacker | Shutterstock.com
Trinta brokolių sriubytė puikiai tiks ir mažiems, ir dideliems.
Trintai sriubai Jums reikės:
- 1 brokolio (t.y. apie 500 g jau „sutvarkytų“ žiedynų);
- 2 vidutinio dydžio bulvių;
- 1 nedidelės morkos;
- 1 svogūno;
- 1 skiltelės česnako;
- 2 stiklinių sultinio (vištienos arba daržovių);
- 1 stiklinės neriebios grietinėlės;
- pagal skonį druskos, pipirų;
- kepimui šlakelio aliejaus ir 1 šaukšto sviesto.
Patarimas: trintos daržovių sriubos dažniausiai patiekiamos su baltos duonos ar batono džiūvėsiais, tačiau labai skanu ir juodos džiūvėsiai. Jiems juodą duoną supjaustykite kubeliais, vos apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir 5 min. pakaitinkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje. Kepimo metu džiūvėsius vis pasklaidykite, apverskite.
Gaminimas:
- Svogūną supjaustykite, morką sutarkuokite ir apkepinkite aliejaus ir sviesto mišinyje iki kol suminkštės. Kepimo pabaigoje pridėkite ir smulkiai pjaustytą ar spaustuku perspaustą česnaką.
- Į verdantį sultinį sudėkite mažais kubeliais supjaustytas bulves. Virkite 10 min.
- Sudėkite žiedynais išskirstytą brokolį ir virkite ant nedidelės ugnies, kol jis suminkštės (turėtų pakakti maždaug 5-10 min.), tada sudėkite kepintus svogūnus ir morkas. Dar kelias minutes pavirkite.
- Sriubą pertrinkite maisto smulkintuvu arba per sietelį. Jeigu jūsų skoniui ji per tiršta, paskystinkite sultiniu ar vandeniu ir užvirkite.
- Supilkite grietinėlę, pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir dar kartą užvirinkite.
- Nukelkite nuo ugnies ir tiekite.