Trinta brokolių sriuba su grietinėle

Trinta brokolių sriuba su grietinėle Brent Hofacker | Shutterstock.com

Trinta brokolių sriubytė puikiai tiks ir mažiems, ir dideliems.

Trintai sriubai Jums reikės:

  • 1 brokolio (t.y. apie 500 g jau „sutvarkytų“ žiedynų);
  • 2 vidutinio dydžio bulvių;
  • 1 nedidelės morkos;
  • 1 svogūno;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 2 stiklinių sultinio (vištienos arba daržovių);
  • 1 stiklinės neriebios grietinėlės;
  • pagal skonį druskos, pipirų;
  • kepimui šlakelio aliejaus ir 1 šaukšto sviesto.

Patarimas: trintos daržovių sriubos dažniausiai patiekiamos su baltos duonos ar batono džiūvėsiais, tačiau labai skanu ir juodos džiūvėsiai. Jiems juodą duoną supjaustykite kubeliais, vos apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir 5 min. pakaitinkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje. Kepimo metu džiūvėsius vis pasklaidykite, apverskite.

Gaminimas:

  1. Svogūną supjaustykite, morką sutarkuokite ir apkepinkite aliejaus ir sviesto mišinyje iki kol suminkštės. Kepimo pabaigoje pridėkite ir smulkiai pjaustytą ar spaustuku perspaustą česnaką.
  2. Į verdantį sultinį sudėkite mažais kubeliais supjaustytas bulves. Virkite 10 min.
  3. Sudėkite žiedynais išskirstytą brokolį ir virkite ant nedidelės ugnies, kol jis suminkštės (turėtų pakakti maždaug 5-10 min.), tada sudėkite kepintus svogūnus ir morkas. Dar kelias minutes pavirkite.
  4. Sriubą pertrinkite maisto smulkintuvu arba per sietelį. Jeigu jūsų skoniui ji per tiršta, paskystinkite sultiniu ar vandeniu ir užvirkite.
  5. Supilkite grietinėlę, pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir dar kartą užvirinkite.
  6. Nukelkite nuo ugnies ir tiekite.

Susiję straipsniai

Trinta brokolių ir špinatų sriuba

Švelnaus skonio ir kvapni kreminė sriuba, kurią itin skanu valgyti su duonos skrebučiais.

Trinta pomidorų sriuba

Ypač skanu tiekti su šviežiais, smulkintais svogūnų laiškais ir smulkiai patrupintu mėlynuoju pelėsiniu sūriu.

Trinta žaliųjų žirnelių sriuba

Labai lengvai pagaminama ir tikrai skani sriuba, kuri patiks visai šeimai.