Trinta pomidorų sriuba
Shaiith | Shutterstock.com
Labai skani, nebrangi ir itin greitai paruošiama sriuba.
Ypač skanu tiekti su šviežiais, smulkintais svogūnų laiškais ir smulkiai patrupintu mėlynuoju pelėsiniu sūriu, tačiau galima tiekti ir su batono skrebučiais bei užberti tarkuoto kietojo sūrio. Papuoškite šviežių bazilikų šakele.
Sriubai Jums reikės:
- 800 g (didelės skardinės arba 2 mažų) konservuotų pomidorų;
- 2 morkų;
- 3 bulvių;
- 1 svogūno;
- 4 skiltelių česnako;
- 2 šaukštelių džiovinto baziliko;
- 1 šaukšto cukraus;
- pagal skonį druskos, pipirų;
- šlakelio aliejaus kepimui.
Gaminimas:
- Svogūną supjaustykite kubeliais, česnako skilteles išspauskite ir apkepinkite aliejuje. Dėkite į puodą.
- Kitas daržoves pasmulkinkite, dėkite į puodą.
- Užpilkite nedideliu kiekiu vandens (galima užpilti sultiniu) ir virkite iki kol daržovės bus minkštos.
- Supilkite visą skardinę pomidorų su skysčiu. Dėkite prieskonių ir pertrinkite maisto smulkintuvu.
- Paragaukite ar sriuba nėra rūgšti, jeigu rūgšti, tai įberkite šiek tiek cukraus ir vėl ragaukite iki kol subalansuosite patinkanti skonį.
- Atskieskite iki norimo tirštumo ir dar kartą užvirinkite.