Trinta pomidorų sriuba

Trinta pomidorų sriuba Shaiith | Shutterstock.com

Labai skani, nebrangi ir itin greitai paruošiama sriuba.

Ypač skanu tiekti su šviežiais, smulkintais svogūnų laiškais ir smulkiai patrupintu mėlynuoju pelėsiniu sūriu, tačiau galima tiekti ir su batono skrebučiais bei užberti tarkuoto kietojo sūrio. Papuoškite šviežių bazilikų šakele.

Sriubai Jums reikės:

  • 800 g (didelės skardinės arba 2 mažų) konservuotų pomidorų;
  • 2 morkų;
  • 3 bulvių;
  • 1 svogūno;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 2 šaukštelių džiovinto baziliko;
  • 1 šaukšto cukraus;
  • pagal skonį druskos, pipirų;
  • šlakelio aliejaus kepimui.

Gaminimas:

  1. Svogūną supjaustykite kubeliais, česnako skilteles išspauskite ir apkepinkite aliejuje. Dėkite į puodą.
  2. Kitas daržoves pasmulkinkite, dėkite į puodą.
  3. Užpilkite nedideliu kiekiu vandens (galima užpilti sultiniu) ir virkite iki kol daržovės bus minkštos.
  4. Supilkite visą skardinę pomidorų su skysčiu. Dėkite prieskonių ir pertrinkite maisto smulkintuvu.
  5. Paragaukite ar sriuba nėra rūgšti, jeigu rūgšti, tai įberkite šiek tiek cukraus ir vėl ragaukite iki kol subalansuosite patinkanti skonį.
  6. Atskieskite iki norimo tirštumo ir dar kartą užvirinkite.

Susiję straipsniai

Trinta brokolių sriuba su grietinėle

Trinta brokolių sriubytė puikiai tik ir mažiems, ir dideliems.

Trinta brokolių ir špinatų sriuba

Švelnaus skonio ir kvapni kreminė sriuba, kurią itin skanu valgyti su duonos skrebučiais.

Trinta žaliųjų žirnelių sriuba

Labai lengvai pagaminama ir tikrai skani sriuba, kuri patiks visai šeimai.