Troškintas moliūgas su grietine
Ingredientai: Moliūgas - 500 gramų, Liesa grietinė - 180 gramų, Vanduo - 20 mililitrų, Aliejus - 2 valgomieji šaukštai, Česnakas - 3 skiltelės, Paprikos milteliai - 0.5 arbatinio šaukštelio, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis, Smulkiai supjautyti žalumynai - .
Moliūgo žievę nupjaustykite, moliūgą supjaustykite kubeliais. Apkepinkite gerai įkaitintame aliejuje iš visų pusių, kepkite apie 5 min. Tuomet dėkite grietinę (truputį pasilikite patiekimui), pagardinkite druska, pipirais, paprikos milteliais, spaustuku pertrintu česnaku. Papildomai galima įdėti ir daugiau įvairių prieskonių. Troškinkite dar apie 10 min. Galiausiai įpilkite šlakelį vandens ir patroškinkite iki kol moliūgai suminkštės. Troškintus moliūgų gabaliukus patiekite su grietine, pabarstykite žalumynais. Troškintą moliūgą galima patiekti kaip užkandį, su skrudinta duona ar trapučiais arba kaip garnyrą prie mėsos, žuvies ar paukštienos patiekalų.