Trupininis pyragas su uogiene
Ingredientai: Kiaušiniai - 2 vienetai, Miltai - 3 stiklinės, Cukrus - 1 stiklinė, Vanilinis cukrus - 1 žiupsnelis, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Uogienė - 200 gramų.
Vandens garų vonelėje ištirpinkite sviestą, šiek tiek atvėsinkite. Tuomet berkite cukrų, vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įsijokite į sviesto ir kiaušinių mišinį. Suminkykite gan kietą tešlą ir ją padalinkite į dvi dalis, viena dali turi būti kiek mažesnė. Mažesnę dalį įvyniokite į maišelį ir valandai dėkite į šaldymo kamerą. Didesnę dalį iškočiokite pagal skardos ar kepimo formos dydį. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ar kepimo formos. Ant viršaus tolygiai paskleiskite uogienę. Tuomet sutarkuokite pašaldytą likusią tešlą ir trupinius užberkite ant pyrago viršaus. Pyragą kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Iškeptą pyragą galima apibarstyti cukraus pudra.