Ungurio kukulaičiai

Ingredientai: ungurio file - 1 kilogramas, Kiaušiniai - 2 vienetai, vegetos - 0 saujelės, Svogūnas - 1 vienetas, Česnako skiltelių - 4 vienetai, Džiūvėsėlių apvoliojimui - 0 saujos, batono - 200 gramai, Pieno - 0.5 litro, Aliejaus - 1 valgomasis šaukštas.

Batoną pamerkti piene. Ungurio filė sumalti mėsmale, kartu permalti svogūną, česnaką ir piene išmirkytą batoną. Į masę sudėti kiaušinius, prieskonius, formuoti kukulaičius, apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti karštame aliejuje apverčiant iš abiejų pusių, kol įgaus aukso spalvą. Valgyti su pomidorų, grietinės ir sviesto padažu arba su majonezu sumaišytu su krienais.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.