Užkepta žuvis su omletu

Ingredientai: Žuvies (menkės, lašišos ar kt.) filė - 500 gramai, Kiaušiniai - 5 vienetai, Graikiniai riešutai - 50 gramai, Citrinos sultys - 3 arbatiniai šaukšteliai.

Žuvį supjaustykite 5-7 cm gabaliukais, pašlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite druska ir pipirais, palikite marinuotis pusvalandžiui. Kepimo formą aukštais kraštais ištepkite riebalais, sudėkite žuvį ir apkepkite orkaitėje 10 minučių. Kiaušinius išplakite iki putų, įberkite į juos druskos ir pipirų, jei norite - ir kapotų riešutų bei žalumynų. Užpilkite žuvį. Kepkite dar 10-15 minučių, kol omletas gražiai apskrus. Jei kepamas omletas pradės pūstis, pabadykite jį šakute.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.