Užkepta žuvis su omletu

Ingredientai: Žuvies (menkės, lašišos ar kt.) filė - 500 gramai, Kiaušiniai - 5 vienetai, Graikiniai riešutai - 50 gramai, Citrinos sultys - 3 arbatiniai šaukšteliai.

Žuvį supjaustykite 5-7 cm gabaliukais, pašlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite druska ir pipirais, palikite marinuotis pusvalandžiui. Kepimo formą aukštais kraštais ištepkite riebalais, sudėkite žuvį ir apkepkite orkaitėje 10 minučių. Kiaušinius išplakite iki putų, įberkite į juos druskos ir pipirų, jei norite - ir kapotų riešutų bei žalumynų. Užpilkite žuvį. Kepkite dar 10-15 minučių, kol omletas gražiai apskrus. Jei kepamas omletas pradės pūstis, pabadykite jį šakute.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.