Vaisinis pyragas

Ingredientai: Obuoliai - 40 gramai, Džiovintos datulės - 200 gramai, Miltai - 225 gramai, Soda - 1 arbatinis šaukštelis, Cukrus - 220 gramai, Karštas vanduo - 250 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Sviestas - 125 gramai, Pienas - 125 mililitrai, Rudasis cukru.

Supjaustykite vaisius, sumaišykite ir užpilkite vandeniu su soda, uždenkite ir palaikykite 10 min. Sviestą išsukite su kiaušuniu ir cukrumi, sudėkite obuolius ir datules, persijotus miltus. Paruoštą tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite apie 50 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Likusius produktus sudėkite į puodą ir pamaišydami virkite ant silpnos ugnies, kol masė taps vientisa. Supilkite ją ant pyrago ir kepkite dar apie 20 minučių. Patiekite atvėsusį.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!