Avienos kukuliukai grilyje su jogurtiniu padažu
Ingredientai: Raudonoji aitrioji paprika - 2 vienetai, Česnakas - 4 skiltelės, Mėtų šakelės - 8 vienetai, Kalendros šakelės - 5 vienetai, Petražolės šakelės - 5 vienetai, Aviena (smulkinta) - 1 kilogramas, Kiaušiniai - 2 vienetai, Malta rūkyta paprika - 2.
Įkurkite „Big Green Egg“ kepsninėje anglis, įdėkite ketaus arba nerūdijančio plieno groteles ir įkaitinkite iki 200°C. Kol kepsninė kaista, paruoškite kukuliukus. Išdarinėtas aitriąsias paprikas, nuluptas česnako skilteles, nuskabytus mėtų, petražolių ir kalendrų lapelius smulkiai sukapokite ir kartu su smulkinta aviena sudėkite į dubenį. Įmuškite kiaušinius, suberkite likusius recepte nurodytus prieskonius, įtarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Viską pagal skonį pagardinkite druska ir gerai išmaišykite. Iš gauto mišinio suformuokite kukuliukus. Kitame dubenyje paruoškite padažą. Į jogurtą įmaišykite susmulkintas česnako skilteles, tarkuotą citrinos žievelę ir išspaustas citrinos sultis. Pagal skonį pagardinkite jūros druska, gerai išmaišykite ir uždengę laikykite, kol prireiks. „Big Green Egg“ kepsninėje įkaitinkite ketaus keptuvę. Kai įšils, supilkite alyvuogių aliejų ir įkaitinkite. Po to sudėkite į keptuvę paruoštus kukuliukus ir kepkite apie 5–10 min., kol dailiai apskrus. Patiekite kaip užkandį su gaiviu jogurtiniu padažu. Skanaus! Beje, priderinus garnyrą, pavyzdžiui, kuskusą ir ant grotelių keptas daržoves, šie avienos kukuliukai gali virsti sočiu ir maistingu pagrindiniu patiekalu. Patarimas. Jei norite apskrudusių, auksaspalvių kukuliukų, neperkraukite keptuvės. Verčiau kepkite porcijomis po kelis, palikdami keptuvėje tarpus.