Paprasčiausi ir skaniausi virti varškėčiai „Tinginėliai“

Paprasčiausi ir skaniausi virti varškėčiai „Tinginėliai“ vkuslandia | Shutterstock.com

Visų vaikų (ir ne tik) mėgstami virti varškėtukai! Tikrai verta pasigaminti daugiau ir dalį varškėčių užšaldyti, kad turėtumėte paruoštuką greitiems pusryčiams ar vakarienei.

1-2 porcijoms Jums reikės:

  • 200 g varškės;
  • 1 kiaušinio;
  • 50-100 g miltų;
  • 1 šaukšto cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • papildomai reikės miltų stalui pabarstyti.

Patarimas: į varškėčių tešlą galite nedėti cukraus - tuomet varškėčius galima patiekti ir su pikantiškai padažais, pavyzdžiui, pasūdytu sviesto ir grietinės padažu su žalumynais ar svogūnų ir spirgučių padažu.

Gaminimas:

  1. Kad varškėčiai būtų švelnesnio skonio ir tekstūros, varškę galite pertrinti per sietelį arba sutrinti maisto smulkintuvu.
  2. Į varškę įmuškite kiaušinį, berkite cukraus, druskos ir gerai ištrinkite.
  3. Į varškės masę berkite miltus. Jų reikės tiek, kad tešla būtų vienalytė, tačiau dar vos lipni. Suminkykite tešlą. Tikslus miltų kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo, kiaušinio dydžio. Svarbu miltų nepadauginti, kitaip varškėčiai bus kieti.
  4. Ant miltuoto stalo suformuokite volelį, jį supjaustykite riekutėmis.
  5. Varškėčius dėkite į verdantį vandenį, iškart pamaišykite, kad neprikibtų prie dugno. Palaukite kol pakils į viršų ir nuo iškilimo virkite dar 2-3 min.
  6. Varškėčius išgriebkite ir patiekite su sviestu, grietine, cukrumi, medumi, uogomis ar kitais mėgstamais priedais.

Susiję straipsniai

Varškėčiai kepti orkaitėje

Skanūs ir purūs varškėtukai, primenantys bandeles. Kepti orkaitėje, kad nereikės nei aliejaus, nei stovėti prie keptuvės.

Varškės sklindžiai su grietine

Grietinė sklindžiams suteikia drėgnumo, tad jie pavyksta itin minkštučiai ir tiesiog tirpstantys burnoje!

Varškėtukai su cukinija

Įprasti cukinijų blyneliai nusibodo, o reikia sunaudoti užsilikusią cukiniją? Siūlome išsikepti varškėtukų su cukinija!