Paprasčiausi ir skaniausi virti varškėčiai „Tinginėliai“
vkuslandia | Shutterstock.com
Visų vaikų (ir ne tik) mėgstami virti varškėtukai! Tikrai verta pasigaminti daugiau ir dalį varškėčių užšaldyti, kad turėtumėte paruoštuką greitiems pusryčiams ar vakarienei.
1-2 porcijoms Jums reikės:
- 200 g varškės;
- 1 kiaušinio;
- 50-100 g miltų;
- 1 šaukšto cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- papildomai reikės miltų stalui pabarstyti.
Patarimas: į varškėčių tešlą galite nedėti cukraus - tuomet varškėčius galima patiekti ir su pikantiškai padažais, pavyzdžiui, pasūdytu sviesto ir grietinės padažu su žalumynais ar svogūnų ir spirgučių padažu.
Gaminimas:
- Kad varškėčiai būtų švelnesnio skonio ir tekstūros, varškę galite pertrinti per sietelį arba sutrinti maisto smulkintuvu.
- Į varškę įmuškite kiaušinį, berkite cukraus, druskos ir gerai ištrinkite.
- Į varškės masę berkite miltus. Jų reikės tiek, kad tešla būtų vienalytė, tačiau dar vos lipni. Suminkykite tešlą. Tikslus miltų kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo, kiaušinio dydžio. Svarbu miltų nepadauginti, kitaip varškėčiai bus kieti.
- Ant miltuoto stalo suformuokite volelį, jį supjaustykite riekutėmis.
- Varškėčius dėkite į verdantį vandenį, iškart pamaišykite, kad neprikibtų prie dugno. Palaukite kol pakils į viršų ir nuo iškilimo virkite dar 2-3 min.
- Varškėčius išgriebkite ir patiekite su sviestu, grietine, cukrumi, medumi, uogomis ar kitais mėgstamais priedais.