Varškės apkepas su džiovintais vaisiais
Ingredientai: Varškė - 400 gramai, Džiovintos slyvos arba razinos, arba jų mišinys - 100 gramai, Manų kruopos - 150 gramai, Grietinė - 200 mililitrai, Cukraus pudra - 150 gramai, Vanilinis cukrus - 1 gramas, Sviestas - 20 gramai, Kiaušiniai - 5 vienetai.
Pertrinkite varškę, suberkite vanilinį cukrų, cukraus pudrą, manus, įmuškite kiaušinius, supilkite grietinę ir viską gerai išmaišykite. Uždenkite indą ir palikite porai valandų. Sudėkite masę į sviestu išteptą formą. Slyvas nuplinkinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Galima kepti ir su razinomis. Apibarstykite apkepą ir kepkite 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėje 20-25 minutes. 10-15 minučių palaukite, kad apkepas kiek atvėstų, ir supjaustykite gabaliukais. Skanaus!