Varškės apkepas su džiovintais vaisiais

Ingredientai: Varškė - 400 gramai, Džiovintos slyvos arba razinos, arba jų mišinys - 100 gramai, Manų kruopos - 150 gramai, Grietinė - 200 mililitrai, Cukraus pudra - 150 gramai, Vanilinis cukrus - 1 gramas, Sviestas - 20 gramai, Kiaušiniai - 5 vienetai.

Pertrinkite varškę, suberkite vanilinį cukrų, cukraus pudrą, manus, įmuškite kiaušinius, supilkite grietinę ir viską gerai išmaišykite. Uždenkite indą ir palikite porai valandų. Sudėkite masę į sviestu išteptą formą. Slyvas nuplinkinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Galima kepti ir su razinomis. Apibarstykite apkepą ir kepkite 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėje 20-25 minutes. 10-15 minučių palaukite, kad apkepas kiek atvėstų, ir supjaustykite gabaliukais. Skanaus!

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.