Varškės apkepas

Ingredientai: Varškė - 200 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Sviestas - 1 valgomasis šaukštas, Cukrus - 0.5 arbatinio šaukštelio, Manai - 3 valgomieji šaukštai, Uogienė - 2 valgomieji šaukštai, Druska - 1 žiupsnelis, Džiūvėsėliai - 2 valgomieji šaukštai.

Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo, trynį išmaišykite su cukrumi bei sviestu ir kartu su manais įmaišykite į varškę. Baltymą gerai išplakite ir taip pat atsargiai sumaišykite su varškės tešla. Tešlą pagardinkite žiupsneliu druskos. Kepimo formelės pagrindą apibarstykite džiūvėsėliais ir ant viršaus sudėkite varškės masę. Kepimo formelę dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite tol, kol viršus gražiai paruduos, o apkepas "atšoks" nuo sienelių. Patiekite su uogiene, sirupu, šviežiais vaisiais ar uogomis.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.