Paprastas ir skanus varškės apkepas
Timolina | Shutterstock.com
Galima rasti daugybę varškės apkepo receptų, tačiau šis, nors ir vienas paprasčiausių, tikrai nenuvils!
Jums reikės:
- 400 g varškės;
- 6 šaukštų manų kruopų;
- 2 kiaušinių;
- 2 šaukštų sviesto (+ papildomai formai patepti);
- 2 šaukštų (arba pagal skonį) cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- saujos džiūvėsėlių formai apibarstyti.
Gaminimas:
- Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
- Trynius išmaišykite su cukrumi bei sviestu ir kartu su manais įmaišykite į varškę.
- Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų ir atsargiai sumaišykite su varškės mase.
- Kepimo formą patepkite sviestu ir apibarstykite džiūvėsėliais, sudėkite varškės masę.
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., iki kol viršus gražiai paruduos.