Paprastas ir skanus varškės apkepas

Paprastas ir skanus varškės apkepas Timolina | Shutterstock.com

Galima rasti daugybę varškės apkepo receptų, tačiau šis, nors ir vienas paprasčiausių, tikrai nenuvils!

Jums reikės:

  • 400 g varškės;
  • 6 šaukštų manų kruopų;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 šaukštų sviesto (+ papildomai formai patepti);
  • 2 šaukštų (arba pagal skonį) cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • saujos džiūvėsėlių formai apibarstyti. 

Gaminimas:

  1. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. 
  2. Trynius išmaišykite su cukrumi bei sviestu ir kartu su manais įmaišykite į varškę. 
  3. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų ir atsargiai sumaišykite su varškės mase. 
  4. Kepimo formą patepkite sviestu ir apibarstykite džiūvėsėliais, sudėkite varškės masę. 
  5. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., iki kol viršus gražiai paruduos.

Susiję straipsniai

Varškės apkepas su obuoliais

Įprastą varškės apkepą galite lengvai paįvairinti ant viršaus išdėliodami obuolių riekeles - jos apkepui suteiks drėgnumo ir itin malonų aromatą.

Karališki lietiniai su pienu ir grietinėle

Tikras skanumėlis, kuris net ir kasdienius pusryčius pavers mažyte švente!

Vištienos, kiaušinių ir avokadų salotos

Sočios ir maistingos salotos - mišrainė, kurią labiausiai tinka patiekti užtepus ant duonos ar skrebučių.