Varškės ir rikotos užtepėlė

Varškės ir rikotos užtepėlė Felliks2 | Shutterstock.com

Ši lengvai paruošiama užtepėlė puikiai tiks prie keptos duonos ar ant skrebučio, ją taip pat galima patiekti su krekeriais, duonos ar daržovių lazdelėmis. Ja galite įdaryti krepšelius arba pertepti lavašą, pridėti truputį smulkiai pjaustytos lašišos ar kumpio ir paruošti vieno kąsnio užkandžių šventiniam stalui. 

Varškės ir rikotos užtepėlei Jums reikės:

  • 250 g varškės;
  • 250 g rikotos;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 pundelio laiškinių česnakų (ar kitų prieskonių žolelių);
  • pagal skonį druskos, pipirų.

Varškės ir rikotos užtepėlės gaminimas:

  1. Varškę ištrinkite su rikota.
  2. Pridėkite smulkiai sukapoto ar perspausto česnako, įmaišykite smulkintus česnakų laiškus.
  3. Pagardinkite druska, pipirais.
     

Susiję straipsniai

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.

Kaip pasigaminti naminius ledus be ledų gaminimo aparato?

Dalinamės paprastu metodu, kaip sušaldyti puikiausius ledus be ledų gaminimo aparato. Jums tereikės kepimo formos ir plakimo šluotelės.

Tinginių „Napoleonas“ iš šaldytos sluoksniuotos tešlos

Puikus ir labai lengvai paruošiamas desertas, kuriam reikės kelių ingredientų ir vos pusvalanduko jūsų laiko.