Varškės ir rikotos užtepėlė

Varškės ir rikotos užtepėlė Felliks2 | Shutterstock.com

Ši lengvai paruošiama užtepėlė puikiai tiks prie keptos duonos ar ant skrebučio, ją taip pat galima patiekti su krekeriais, duonos ar daržovių lazdelėmis. Ja galite įdaryti krepšelius arba pertepti lavašą, pridėti truputį smulkiai pjaustytos lašišos ar kumpio ir paruošti vieno kąsnio užkandžių šventiniam stalui. 

Varškės ir rikotos užtepėlei Jums reikės:

  • 250 g varškės;
  • 250 g rikotos;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 pundelio laiškinių česnakų (ar kitų prieskonių žolelių);
  • pagal skonį druskos, pipirų.

Varškės ir rikotos užtepėlės gaminimas:

  1. Varškę ištrinkite su rikota.
  2. Pridėkite smulkiai sukapoto ar perspausto česnako, įmaišykite smulkintus česnakų laiškus.
  3. Pagardinkite druska, pipirais.
     

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.