Varškės ir rikotos užtepėlė
Felliks2 | Shutterstock.com
Ši lengvai paruošiama užtepėlė puikiai tiks prie keptos duonos ar ant skrebučio, ją taip pat galima patiekti su krekeriais, duonos ar daržovių lazdelėmis. Ja galite įdaryti krepšelius arba pertepti lavašą, pridėti truputį smulkiai pjaustytos lašišos ar kumpio ir paruošti vieno kąsnio užkandžių šventiniam stalui.
Varškės ir rikotos užtepėlei Jums reikės:
- 250 g varškės;
- 250 g rikotos;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 pundelio laiškinių česnakų (ar kitų prieskonių žolelių);
- pagal skonį druskos, pipirų.
Varškės ir rikotos užtepėlės gaminimas:
- Varškę ištrinkite su rikota.
- Pridėkite smulkiai sukapoto ar perspausto česnako, įmaišykite smulkintus česnakų laiškus.
-
Pagardinkite druska, pipirais.