Varškėtukai su cukinija

Varškės ir cukinijų blynai, receptas A. Zhuravleva | Shutterstock.com

Įprasti cukinijų blyneliai nusibodo, o reikia sunaudoti užsilikusią cukiniją? Siūlome išsikepti varškėtukų su cukinija - pavyks švelnaus skonio blyneliai, kurie bus gardūs tiek karšti, tiek ir atvėsę.

3-4 porcijoms varškėtukų su cukinija Jums reikės:

  • 180 g (1 pakelio) varškės;
  • 1 nedidelės cukinijos;
  • 2 kiaušinių;
  • ~ 5 šaukštų miltų;
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • pagal skonį druskos, pipirų;
  • šlakelio aliejaus.

Varškėtukų su cukinija gaminimas:

  1. Varškę pertrinkite ir įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite, pagal skonį pagardinkite druska, pipirais.
  2. Cukiniją sutarkuokite ir nuspauskite skystį. Įmaišykite į varškės masę.
  3. Dalimis, kaskart gerai permaišydami berkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Miltų reikia tiek, kad susijungtų vienalytė tešla. Jų gali reikėti kiek mažiau ar daugiau, nes tikslus miltų kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo, kiaušinių dydžio, cukinijos dydžio ir to, kaip gerai pavyko nuspausti jos sultis.
  4. Formuokite blynelius ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

Susiję straipsniai

Varškės sklindžiai su grietine

Grietinė sklindžiams suteikia drėgnumo, tad jie pavyksta itin minkštučiai ir tiesiog tirpstantys burnoje!

Paprasčiausi ir skaniausi virti varškėčiai „Tinginėliai“

Visų vaikų (ir ne tik) mėgstami virti varškėtukai! Tikrai verta pasigaminti daugiau ir dalį varškėčių užšaldyti.

Fermentinio sūrio blyneliai

Labai sotūs ir skanūs blynai, kurie puikus tiek karšti, tiek ir atvėsę. Šiuos blynelius galima patiekti su grietine.