Varškėtukai su cukinija
A. Zhuravleva | Shutterstock.com
Įprasti cukinijų blyneliai nusibodo, o reikia sunaudoti užsilikusią cukiniją? Siūlome išsikepti varškėtukų su cukinija - pavyks švelnaus skonio blyneliai, kurie bus gardūs tiek karšti, tiek ir atvėsę.
3-4 porcijoms varškėtukų su cukinija Jums reikės:
- 180 g (1 pakelio) varškės;
- 1 nedidelės cukinijos;
- 2 kiaušinių;
- ~ 5 šaukštų miltų;
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- pagal skonį druskos, pipirų;
- šlakelio aliejaus.
Varškėtukų su cukinija gaminimas:
- Varškę pertrinkite ir įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite, pagal skonį pagardinkite druska, pipirais.
- Cukiniją sutarkuokite ir nuspauskite skystį. Įmaišykite į varškės masę.
- Dalimis, kaskart gerai permaišydami berkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Miltų reikia tiek, kad susijungtų vienalytė tešla. Jų gali reikėti kiek mažiau ar daugiau, nes tikslus miltų kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo, kiaušinių dydžio, cukinijos dydžio ir to, kaip gerai pavyko nuspausti jos sultis.
- Formuokite blynelius ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.