Vengriški marinuoti agurkai

Vengriški marinuoti agurkai su garstyčiomis Rui Elena | Shutterstock.com

Šie marinuoti agurkai pavyksta labai kvapnūs ir ryškaus skonio, saldžiarūgščiai ir turintys truputėlį aštrumo.

Jums reikės:

  • 5 kg nedidelių, tvirtų agurkų;
  • 3,5 L vandens;
  • 500 ml 9% acto;
  • 500 g cukraus;
  • 100 g druskos;
  • 1 pundelio krapų;
  • 1 šaukšto juodųjų pipirų grūdelių;
  • 1 šaukštelio garstyčių grūdelių;
  • 1 šaukštelio gvazdikėlių.

Gaminimas:

  1. Išplaukite ir iškaitinkite stiklainius.
  2. Ant kiekvieno stiklainio dugno dėkite kelias šakeles krapų.
  3. Į stiklainius sudėkite nuplautus, nedidelius, nepjaustytus agurkus. Jie turi būti sudėti glaudžiai, tačiau negrūskite, kad nepažeistumėte agurkų.
  4. Vandenį užvirinkite. Įmaišykite cukrų, druską, garstyčias, actą, pipirus, gvazdikėlius.
  5. Kaitinkite apie 10 minučių.
  6. Po to marinatą supilstykite į stiklainius ant agurkų.
  7. Sandariai uždarykite ir parą palaikykite šiltai apklotus, o tuomet saugokite vėsioje vietoje: rūsyje, garaže ar šaldytuve.

Susiję straipsniai

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.

Kaip pasigaminti naminius ledus be ledų gaminimo aparato?

Dalinamės paprastu metodu, kaip sušaldyti puikiausius ledus be ledų gaminimo aparato. Jums tereikės kepimo formos ir plakimo šluotelės.