Vengriški marinuoti agurkai

Vengriški marinuoti agurkai su garstyčiomis Rui Elena | Shutterstock.com

Šie marinuoti agurkai pavyksta labai kvapnūs ir ryškaus skonio, saldžiarūgščiai ir turintys truputėlį aštrumo.

Jums reikės:

  • 5 kg nedidelių, tvirtų agurkų;
  • 3,5 L vandens;
  • 500 ml 9% acto;
  • 500 g cukraus;
  • 100 g druskos;
  • 1 pundelio krapų;
  • 1 šaukšto juodųjų pipirų grūdelių;
  • 1 šaukštelio garstyčių grūdelių;
  • 1 šaukštelio gvazdikėlių.

Gaminimas:

  1. Išplaukite ir iškaitinkite stiklainius.
  2. Ant kiekvieno stiklainio dugno dėkite kelias šakeles krapų.
  3. Į stiklainius sudėkite nuplautus, nedidelius, nepjaustytus agurkus. Jie turi būti sudėti glaudžiai, tačiau negrūskite, kad nepažeistumėte agurkų.
  4. Vandenį užvirinkite. Įmaišykite cukrų, druską, garstyčias, actą, pipirus, gvazdikėlius.
  5. Kaitinkite apie 10 minučių.
  6. Po to marinatą supilstykite į stiklainius ant agurkų.
  7. Sandariai uždarykite ir parą palaikykite šiltai apklotus, o tuomet saugokite vėsioje vietoje: rūsyje, garaže ar šaldytuve.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.