Vengriški marinuoti agurkai
Rui Elena | Shutterstock.com
Šie marinuoti agurkai pavyksta labai kvapnūs ir ryškaus skonio, saldžiarūgščiai ir turintys truputėlį aštrumo.
Jums reikės:
- 5 kg nedidelių, tvirtų agurkų;
- 3,5 L vandens;
- 500 ml 9% acto;
- 500 g cukraus;
- 100 g druskos;
- 1 pundelio krapų;
- 1 šaukšto juodųjų pipirų grūdelių;
- 1 šaukštelio garstyčių grūdelių;
- 1 šaukštelio gvazdikėlių.
Gaminimas:
- Išplaukite ir iškaitinkite stiklainius.
- Ant kiekvieno stiklainio dugno dėkite kelias šakeles krapų.
- Į stiklainius sudėkite nuplautus, nedidelius, nepjaustytus agurkus. Jie turi būti sudėti glaudžiai, tačiau negrūskite, kad nepažeistumėte agurkų.
- Vandenį užvirinkite. Įmaišykite cukrų, druską, garstyčias, actą, pipirus, gvazdikėlius.
- Kaitinkite apie 10 minučių.
- Po to marinatą supilstykite į stiklainius ant agurkų.
- Sandariai uždarykite ir parą palaikykite šiltai apklotus, o tuomet saugokite vėsioje vietoje: rūsyje, garaže ar šaldytuve.