Vengrijos agurkai

Ingredientai: Vanduo - 3.5 litro, Actas - 0.5 litro, Cukrus - 600 gramai, Druska - 100 gramai, Pipirai, juodieji - 6 vienetai, Gvazdikėliai - 6 vienetai, Garstyčios - 1 arbatinis šaukštelis, Agurkai - 5 kilogramai, Krapai - 1 pundelis.

Gerai išplauti ir iškaitinti stiklainius. Ant dugno į kiekvieną stiklainį įdėti kelias šakeles krapų. Į stiklainius sudėti nuplautus agurkus. Pjaustyti nereikia. Labiausiai tinka maži agurkėliai. Užvirinti vandenį. Į vandenį įmaišyti cukrų, druską, garstyčias, supilti actą, suberti pipirus, gvazdikėlius. Kaitinti ant ugnies apie 10 minučių. Po to marinatą supilstyti į stiklainius ant agurkų. Sandariai uždaryti ir laikyti 2-3 dienas šiltai apklojus, o po to šaltoje vietoje: rūsyje, garaže ar šaldytuve.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.