Virtinukai su mėlynių įdaru (šaltanosiai)

Virtinukai su mėlynėmis arba šaltanosiai - daugeliui puikiai pažįstamas, vaikystę ir atostogas kaime primenantis patiekalas.
Jums reikės:
Tešlai:
- 2 stiklinių miltų;
- 0,5 stiklinės vandens;
- 1 kiaušinio;
- žiupsnelio druskos.
Įdarui:
- 2 stiklinių mėlynių (galima naudoti ir šaldytas);
- 3 šaukštų arba pagal skonį cukraus.
Gaminimas:
- Miltus sumaišykite su druska, viduryje padarykite duobutę ir į ją įmuškite kiaušinį. Palaipsniui maišykite, įpildami vandens, kol gausite minkštą, bet nelimpančią tešlą.
- Jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų.
- Išminkykite tešlą ir palikite ją apie 20 minučių pailsėti.
- Tešlą plonai iškočiokite, lakštas turėtų būti 2-3 mm storio.
- Stikline ar sausainių formele išspauskite apskritimus.
- Į kiekvieną tešlos apskritimą dėkite uogų, užberkite truputį cukraus ir suformuokite virtinukus.
- Virtinukus dėkite į verdantį vandenį ir virkite iki kol jie pakils į paviršių, o tuomet dar kelias minutes.
- Patiekite virtinukus su grietine, papildomai galima užsiberti dar šiek tiek cukraus.