Vištiena su ryžiais
Ingredientai: Višta - 1 vienetas, Ryžiai - 1 kilogramas, Didelė morka - 1 vienetas, Dideli svogūnai - 2 vienetai, Česnakas - 3 skiltelės.
Vištieną nuplaukite, supjaustykite stambiais gabaliukais, svogūnus susmulkinkite, morką stambiai sutarkuokite. Į puodą įpilkite aliejaus, apkepkite vištieną, kol pasidengs plutele. Atskirai keptuvėje apkepkite svogūnus ir morką, kad šiek tiek suminkštėtų. Į puodą su vištiena įpilkite 2 litrus vandens, užvirinkite, tada sudėkite apkeptas daržoves, pridenkite dangčiu, sumažinkite temperatūrą ir virkite 20 minučių. Įberkite druskos, prieskonių, virkite dar 5 minutes. Sudėkite nuplautus ryžius, uždenkite ir virkite, kol suminkštės ryžiai. Išimkite vištieną, įdėkite žalumynų ir smulkinto česnako, išmaišykite. Patiekdami į lėkštę įdėkite ryžių, o ant viršaus - vištienos.