Ypatingai švelnus citrinų keksas - pudingas

Ingredientai: Cukrus - 240 gramai, Miltai - 120 gramai, Druska - 1 žiupsnelis, Kiaušiniai - 4 vienetai, Sviestas - 15 gramai, Nutarkuota citrinos žievelė - 1 valgomasis šaukštas, Citrinos sultys - 80 mililitrai, Pienas - 360 mililitrai.

Indelyje išplakite kiaušinių trynius, kambario temperatūros sviestą, nutarkuotą citrinos žievelę. Plakdami, palaipsniui įmaišykite citrinų sultis. Berkite miltus, pilkite pieną ir perplakite iki vientisos konsistencijos. Iki standumo išplakite kiaušinių baltymus ir juos labai atsargiai, dalimis įmaišykite į tešlą. Tešlą paskirstykite į mažas, keramikines formeles. Į didelį kepimo indą pilkite vandens ir į jį įstatykite formeles, jos turėtų būti apsemtos iki pusės. Kepkite iki 175C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Truputį atvėsinkite, apiberkite cukraus pudra ir tiekite. Tai ypatingai švelnaus skonio, su malonia rūgštele desertas, kuris tiesiog tirpsta burnoje.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.