Ypatingi pyragaičiai su šokoladu
Ingredientai: Kiaušiniai - 8 vienetai, Cukrus - 520 gramai, Miltai - 200 gramai, Vanilės esencija - 2 gramai, Citrinos rūgštis - 1 gramas, Vanduo - 145 mililitrai, Tirštintas pienas - 80 gramai, Sviestas - 350 gramai, Juodasis šokoladas - 100 gramai, Saulė.
Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Trynius išplakite su cukrumi ir vanilės esancija, įmaišykite miltus. Labai gerai išplakite baltymus, suberkite į juos citrinos rūgštį ir viską atsargiai sumaišykite su kiaušinių mase. Išklokite skardą kepimo popieriumi, įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Kepkite nedidelius "blynelius" 15-20 minučių (kol gražiai pagels). Šiek tiek atvėsinkite. Paruoškite sirupą: sumaišykite 75 ml vandens ir 230 g cukraus. Užvirinkite ir sumaišykite su tirštintu pienu. Vėl užvirinkite ir atvėsinkite. Išplakite šiek tiek minkšto sviesto į purią masę ir po truputį įmaišykite į paruoštą kremą. Pertepkite po "blynelį" ir uždėkite ant viršaus po antrą puselę, padėkite į šaldytuvą. Ištirpinkite šokoladą ir likusį sviestą, nukaiskite. Supilkite į 70 ml vandens 120 g cukraus, užvirinkite ir aptepkite pyragaičius, po to pamerkite į šokoladinę glazūrą ir išdėliokite ant lėkštės. Patiekite, kai sustings.