Žali špinatų lietiniai blynai
Olga_Trifonova | Shutterstock.com
Šiuos lietinius labai tinka patiekti su grietine, jogurtu be priedų, kreminiu sūriu, sūdyta ar rūkyta lašiša.
Prie šių blynų taip pat labai tiktų bešamelio padažas - tiek klasikinis bešamelio padažas, tiek ir bešamelio padažas su sūriu.
Jums reikės:
- 200 g miltų;
- 200 ml pieno;
- 1 kiaušinio;
- 100 g špinatų;
- žiupsnelio druskos ir pipirų;
- šlakelio aliejaus kepimui.
Gaminimas:
- Į maisto smulkintuvą dėkite špinatus, pieną, kiaušinį, pagardinkite druska, pipirais ir viską labai gerai išplakite.
- Įsijokite miltus.
- Turi gauti grietinės tirštumo tešla.
- Miltų gali reikėti daugiau ar mažiau, tai priklauso nuo miltų kokybės, kiaušinio dydžio, špinatų sultingumo.
- Į keptuvę įpilkite truputį aliejaus, ištrinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Iš abiejų pusių apkepinkite lietinius iki kol sutvirtės.