Žali špinatų lietiniai blynai

Žali špinatų lietiniai blynai Olga_Trifonova | Shutterstock.com

Šiuos lietinius labai tinka patiekti su grietine, jogurtu be priedų, kreminiu sūriu, sūdyta ar rūkyta lašiša.

Prie šių blynų taip pat labai tiktų bešamelio padažas - tiek klasikinis bešamelio padažas, tiek ir bešamelio padažas su sūriu.

Jums reikės:

  • 200 g miltų;
  • 200 ml pieno;
  • 1 kiaušinio;
  • 100 g špinatų;
  • žiupsnelio druskos ir pipirų;
  • šlakelio aliejaus kepimui.

Gaminimas:

  1. Į maisto smulkintuvą dėkite špinatus, pieną, kiaušinį, pagardinkite druska, pipirais ir viską labai gerai išplakite.
  2. Įsijokite miltus.
  3. Turi gauti grietinės tirštumo tešla.
  4. Miltų gali reikėti daugiau ar mažiau, tai priklauso nuo miltų kokybės, kiaušinio dydžio, špinatų sultingumo.
  5. Į keptuvę įpilkite truputį aliejaus, ištrinkite popieriniu rankšluosčiu.
  6. Iš abiejų pusių apkepinkite lietinius iki kol sutvirtės.

Susiję straipsniai

Mielinės tešlos lietiniai

Kepdami šiuos lietinius užtruksite ilgiau, nei paprastus, tačiau tikrai verta! Pavyksta kvapnūs, sotūs, korėti ir ypač skanūs blynai.

Purūs amerikietiški blynai

Amerikietiški blynai tradiciškai patiekiami su gabaliuku sviesto ir klevų sirupu.

Moliūgų blynai

Skanūs, kvapnūs ir labai gražios spalvos blynai, kuriuos itin tinka patiekti aplietus medumi.