Klasikinis bešamelio padažas
AS Foodstudio | Shutterstock.com
Klasikinis bešamelio padažas labai tinka įvairiems makaronų patiekalams, lazanijai, bulvių ir kitų daržovių apkepams. Jį galima patiekti su mėsos, paukštienos ar žuvies patiekalais.
Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą. Jo kilmė siekia XVII a.
Jums reikės:
- 500 ml pieno;
- 50 g sviesto;
- 50 g miltų;
- pagal skonį druskos, pipirų ir malto muskato riešuto.
Gaminimas:
- Pieną pašildykite puode, nereikia užvirinti, svarbu, kad pienas būtų šiltas.
- Gilioje keptuvėje ar nesvylančiame puode ištirpinkite sviestą ir į jį įmaišykite miltus.
- Kaitinkite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišykite šluotele ar mentele iki kol masė bus vientisa, auksinės spalvos. Sviesto ir miltų mišinį reikėtų kepinti apie 1-2 min.
- Į mišinį dalimis, nuolat maišydami šluotele supilkite šiltą pieną.
- Toliau maišydami virkite padažą ant nedidelės ugnies, kol padažas pradės tirštėti. Virti reikės apie 5-7 min.
- Kai padažas sutirštės, jį pagardinkite druska, pipirais, maltu muskatu.