Žavios daržovių užkandėlės „Staigmena“
Ingredientai: Burokėliai - 2 vienetai, Morkos - 3 vienetai, Sūris - 100 gramai, Silpnai sūdyta silkė - 1 vienetas, Kiaušiniai - 2 vienetai, Džiovintos slyvos - 50 gramai, Riešutai - 50 gramai, Majonezas - 200 gramai.
Išvirkite morkas ir burokėlius, atvėsinkite, nulupkite. Kiaušinius taip pat išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Atskirkite trynius ir baltymus. Sutarkuokite sūrį, padalinkite į dvi dalis. Morkas sutarkuokite ir sumaišykite su viena sūrio dalimi, tarkuotus burokėlius - su kita. Į burokėlius įmaišykite tarkuotus trynius ir majonezo, į morkas - baltymus, truputį majonezo ir tarkuoto česnako. Iš burokėlių masės formuokite kamuoliukus, į jų vidų įdėkite po gabaliuką silkės. Morkų masės kamuoliukus įdarykite riešutais arba džiovintomis slyvomis. Sudėkite į lėkštę, papuoškite majonezu ir žalumynais, pusvalandį palaikykite šaldytuve ir patiekite.