Žavios daržovių užkandėlės „Staigmena“

Ingredientai: Burokėliai - 2 vienetai, Morkos - 3 vienetai, Sūris - 100 gramai, Silpnai sūdyta silkė - 1 vienetas, Kiaušiniai - 2 vienetai, Džiovintos slyvos - 50 gramai, Riešutai - 50 gramai, Majonezas - 200 gramai.

Išvirkite morkas ir burokėlius, atvėsinkite, nulupkite. Kiaušinius taip pat išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Atskirkite trynius ir baltymus. Sutarkuokite sūrį, padalinkite į dvi dalis. Morkas sutarkuokite ir sumaišykite su viena sūrio dalimi, tarkuotus burokėlius - su kita. Į burokėlius įmaišykite tarkuotus trynius ir majonezo, į morkas - baltymus, truputį majonezo ir tarkuoto česnako. Iš burokėlių masės formuokite kamuoliukus, į jų vidų įdėkite po gabaliuką silkės. Morkų masės kamuoliukus įdarykite riešutais arba džiovintomis slyvomis. Sudėkite į lėkštę, papuoškite majonezu ir žalumynais, pusvalandį palaikykite šaldytuve ir patiekite.

Susiję straipsniai

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.

Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrele „Mumijos“

Helovynui ar teminiam vakarėliui puikiai tiks lengvai paruošiamas užkandis - bandelės su dešrele „Mumijos“.

Trapūs sausainiai „Raganų pirštai“

Šiurpiai atrodantys, tačiau tikrai lengvai pagaminami sausainiai „Raganų pirštai“ tiks Helovynui ar teminiam šiurpiam vakarėliui.