Želė „Apelsinas“

Ingredientai: Didelis apelsinas - 1 vienetas, Virintas vanduo - 1 stiklinė.

Želė galima nusipirkti ir parduotuvėje, tačiau geriau pasidaryti namie. Jei ketinate eksperimentuoti, turėkite omenyje, kad nepatartina naudoti ananasų, kivių, mangų ir papajų sulčių - šiuose vaisiuose yra fermento, kuris neleis sustingti želetinai. Užvirinkite stiklinę vandens. Apelsiną perpjaukite į dvi lygias dalis, šaukšteliu išimkite minkštimą taip, kad nepažeistumėte žievelės. Išeis du dubenėliai, kuriuose stingdysite želė. Apžiūrėkite, kad neliktų minkštimo ar baltos žievelės gabaliukų. Išspauskite apelsino sultis, perpilkite į nedidelį puodą, įdėkite pagal skonį cukraus, supilkite vandenį, suberkite želatiną (kiek dėti, būna nurodyta ant pakuotės, tačiau jums reikės šiek tiek daugiau, kad želė būtų standesnė). Nevirinkite, tik šiek tiek pašildykite ir išmaišykite, kad viskas ištirptų, o vitaminai nepražūtų. Supilkite skystį į apelsino žieveles ir padėkite į šaldytuvą stingti maždaug porai valandų. Atsargiai supjaustykite ir patiekite.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.