Žuvienė
Ingredientai: Šviežia žuvis - 1.5 kilogramo, Sultinys - 2 litrai, Svogūnas - 1 vienetas, Bulvės - 2 vienetai, Baltymas - 1 vienetas, Lauro lapas - 1 vienetas.
Žuvį nuvalykite, išdarinėkite, nupjaukite galvą su žiaunomis. Sudėkite į puodą, užpilkite sultiniu, įberkite druskos ir pipirų, užvirinkite, įmeskite nuluptą ir į dvi dalis perpjautą svogūną. Virkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių. Išgriebkite žuvį, perkoškite sultinį per marlę. Įmaišykite į jį kiaušinio baltymą. Sultinį perpilkie į švarų puodą, sudėkite nuskustas, nuplautas ir supjaustytas bulves, lauro lapą, uždenkite ir virkite, kol išvirs bulvės. Sudėkite virtą žuvį ir smulkintus krapus, pavirkite dar 2-3 minutes, nukaiskite ir patiekite.