Žuvienė

Ingredientai: Šviežia žuvis - 1.5 kilogramo, Sultinys - 2 litrai, Svogūnas - 1 vienetas, Bulvės - 2 vienetai, Baltymas - 1 vienetas, Lauro lapas - 1 vienetas.

Žuvį nuvalykite, išdarinėkite, nupjaukite galvą su žiaunomis. Sudėkite į puodą, užpilkite sultiniu, įberkite druskos ir pipirų, užvirinkite, įmeskite nuluptą ir į dvi dalis perpjautą svogūną. Virkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių. Išgriebkite žuvį, perkoškite sultinį per marlę. Įmaišykite į jį kiaušinio baltymą. Sultinį perpilkie į švarų puodą, sudėkite nuskustas, nuplautas ir supjaustytas bulves, lauro lapą, uždenkite ir virkite, kol išvirs bulvės. Sudėkite virtą žuvį ir smulkintus krapus, pavirkite dar 2-3 minutes, nukaiskite ir patiekite.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.