Aguoninis keksas

Ingredientai: Aguonos - 250 gramai, Cukrus - 200 gramai, Kiaušiniai - 6 vienetai, Vanilinis cukrus - 1 pakelis, Aliejus - 10 valgomieji šaukštai, Kvietiniai miltai - 3 stiklinės, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis.

Kiaušinius išsukite su cukrumi, suberkite nuplikintas ir porą kartų permaltas aguonas. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Supilkite aliejų, viską išmaišykite. Supilkite tešlą į riebalais išteptą formą, kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 30-40 min.

Susiję straipsniai

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.

Kaip pasigaminti naminius ledus be ledų gaminimo aparato?

Dalinamės paprastu metodu, kaip sušaldyti puikiausius ledus be ledų gaminimo aparato. Jums tereikės kepimo formos ir plakimo šluotelės.