Purūs amerikietiški blynai
SYED IBAD RM | Shutterstock.com
Šie blynai pavyksta tikrai purūs ir labai skanūs. Jie tradiciškai patiekiami su gabaliuku sviesto ir klevų sirupu. Prie blynų kartais siūloma skrudintos šoninės, keptų kiaušinių arba šviežių uogų, bananų gabaliukų, plaktos grietinėlės.
Jums reikės:
- 200 g miltų;
- 2 šaukštelių kepimo miltelių;
- 250 ml pieno;
- 1 kiaušinio;
- 3 šaukštų sviesto;
- 2 šaukštų cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- šlakelio riebalų keptuvei patepti.
Gaminimas:
- Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską.
- Atskirai išplakite kiaušinį su pienu, įmaišykite ištirpintą ir kiek atvėsintą sviestą.
- Į plakinį įsijokite miltų mišinį.
- Keptuvę vos vos patepkite riebalais, o jeigu keptuvė labai gerai, netraukia, blynus kepkite sausoje keptuvėje be riebalų.
- Blynus ant vidutinės ugnies iš vienos pusės kepkite iki kol paviršiuje pasirodys burbuliukai (apie 2 min.), tada apverskite ir dar apie 1 min. kepkite iki kitos pusės.