Amerikietiškos bulvių salotos

Amerikietiškos bulvių salotos OlgaBombologna | Shutterstock.com

Ši bulvių mišrainė yra patiekiama kaip garnyras prie ant grotelių keptos mėsos ir kitų mėsos patiekalų ar kaip užkandis. Ji ypač populiari per piknikus ar didelius susibūrimus, nes yra nebrangi ir soti.

Jums reikės:

  • 1 kg bulvių;
  • 3 didelių kiaušinių
  • 2 salierų stiebų (galima pakeisti šviežiais ar marinuotais agurkais);
  • 8 šaukštų majonezo;
  • 4 šaukštų baltojo vyno arba obuolių sidro acto;
  • 2 šaukštų garstyčių;
  • pagal skonį druskos, pipirų, smulkintų žalumynų.

Gaminimas:

  1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Išvirkite pasūdydame vandenyje (nepervirkite!), gerai nugarinkite puode.
  2. Kiaušinius kietai išvirkite.
  3. Salierus smulkiai supjaustykite.
  4. Iš majonezo, acto, garstyčių, druskos ir pipirų sumaišykite padažą.
  5. Viską sumaišykite, pagardinkite smulkintais žalumynais.
  6. Valandėlę palaikykite šaldytuve, kad pasiskirstytų skoniai, prieš patiekiant dar kartą permaišykite.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.