Bananų ir riešutų kremo ledai: viens, du ir skanaus!

Ledams reikės tik dviejų tikrai sveikuoliškų ingredientų, juos pagaminsite per akimirką, tačiau nustebsite, kokie jie skanūs, saldūs ir kremiški!
Šie ledai yra puiki proga sunaudoti vaikų nepabaigtus valgyti arba „pabuvusius“ bananus, kurių žievė jau pradėjo juoduoti - kuo jie labiau prinokę, tuo saldesni ledai pavyks. Pravartu šaldiklyje turėti dėžutę ar maišelį ir į jį vis įdėti atlikusius, griežinėliais supjaustytus bananus.
1 porcijai ledų reikės:
- 1 labai prinokusio banano;
- 1 šaukšto riešutų kremo.
Gaminimas:
- Bananą supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dėžutę ar maišelį ir įdėkite į šaldiklį, kad sušaltų.
- Sušalusius bananus sutrinkite maisto smulkintuvu, įdėkite riešutų kremo ir vėl sutrinkite iki vientisos masės.
- Sutrintus minkštus ledus galite valgyti iškart arba maždaug pusvalandžiui įdėti į šaldiklį, kad ledai būtų tvirtesnės tekstūros.
Vos iš dviejų ingredientų pagaminti ledai labai skanūs, tačiau juos galima pagardinti įvairiais priedais: pakepintais ir smulkintais riešutais, šokolado gabaliukais, kokosų drožlėmis, šviežiomis ar liofilizuotomis uogomis, vaisiais, jeigu trūksta saldumo - trupučiu medaus ar klevų sirupo.