Bananų ir riešutų kremo ledai: viens, du ir skanaus!

Šaldytų bananų ir riešutų sviesto ledai Liudmyla Chuhunova | Shutterstock.com

Ledams reikės tik dviejų tikrai sveikuoliškų ingredientų, juos pagaminsite per akimirką, tačiau nustebsite, kokie jie skanūs, saldūs ir kremiški!

Šie ledai yra puiki proga sunaudoti vaikų nepabaigtus valgyti arba „pabuvusius“ bananus, kurių žievė jau pradėjo juoduoti - kuo jie labiau prinokę, tuo saldesni ledai pavyks. Pravartu šaldiklyje turėti dėžutę ar maišelį ir į jį vis įdėti atlikusius, griežinėliais supjaustytus bananus. 

1 porcijai ledų reikės:

  • 1 labai prinokusio banano;
  • 1 šaukšto riešutų kremo.

Gaminimas:

  1. Bananą supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dėžutę ar maišelį ir įdėkite į šaldiklį, kad sušaltų.
  2. Sušalusius bananus sutrinkite maisto smulkintuvu, įdėkite riešutų kremo ir vėl sutrinkite iki vientisos masės.
  3. Sutrintus minkštus ledus galite valgyti iškart arba maždaug pusvalandžiui įdėti į šaldiklį, kad ledai būtų tvirtesnės tekstūros.

Vos iš dviejų ingredientų pagaminti ledai labai skanūs, tačiau juos galima pagardinti įvairiais priedais: pakepintais ir smulkintais riešutais, šokolado gabaliukais, kokosų drožlėmis, šviežiomis ar liofilizuotomis uogomis, vaisiais, jeigu trūksta saldumo - trupučiu medaus ar klevų sirupo.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.