Bananų pyragas

Ingredientai: Sviestas - 125 gramai, Rudasis cukrus - 240 gramai, Kiaušinai - 2 vienetai, Bananai - 2 vienetai, Pienas - 125 mililitrai, Kvietiniai miltai - 175 gramai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Druska - 1 žiupsnelis, Kokoso drožlės - 75 g.

Sviestą, kambario temperatūros, išsukti su cukrumi. Įmaišyti išplaktus kiaušinius ir pieną. Suberti druską, miltus, prieskonius ir kepimo miltelius. Tešlą gerai išsukti. Gerai išnokusius bananus padalinti į dvi dalis ir perpjauti per pusę. Bananus pavolioti kokoso drožlėse. Sudėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Ant bananų užpilti tešlą. Paviršių išlyginti. Kepti 160-180 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku. Jei pagaliuką įsmeigus į pyragą jis lieka sausas, vadinasi, pyragas iškepė. Skanaus!

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.