Bananų pyragas
Ingredientai: Sviestas - 125 gramai, Rudasis cukrus - 240 gramai, Kiaušinai - 2 vienetai, Bananai - 2 vienetai, Pienas - 125 mililitrai, Kvietiniai miltai - 175 gramai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Druska - 1 žiupsnelis, Kokoso drožlės - 75 g.
Sviestą, kambario temperatūros, išsukti su cukrumi. Įmaišyti išplaktus kiaušinius ir pieną. Suberti druską, miltus, prieskonius ir kepimo miltelius. Tešlą gerai išsukti. Gerai išnokusius bananus padalinti į dvi dalis ir perpjauti per pusę. Bananus pavolioti kokoso drožlėse. Sudėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Ant bananų užpilti tešlą. Paviršių išlyginti. Kepti 160-180 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku. Jei pagaliuką įsmeigus į pyragą jis lieka sausas, vadinasi, pyragas iškepė. Skanaus!