Bavariška sūrio užtepėlė (obatzda)
Ingredientai: Česnako galvutė - 1 vienetas, Kamambero sūris - 500 gramų, Kreminis sūris - 170 gramų, Sviestas - 60 gramų, Tamsaus alaus - 60 mililitrų, Kmynai - 1 arbatinis šaukštelis, Paprikos milteliai - 1 žiupsnelis, Nedidelis svogūnas - 1 vienetas, Dr.
Neluptą česnako galvutę perpjaukite, perpjautas puseles suglauskite, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite druska. Suvyniokite į foliją. Dėkite į iki 200°C įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-35 min. Ištraukite ir palaukite, kol visiškai atvės. Atvėsusį česnaką išimkite iš folijos, iš puselių šaukšteliu išskobkite minkštutėlį iškepusį česnako minkštimą. Keptas česnakas labai maloniai kvepia, yra švelnaus, subtilaus skonio. Galite česnako ir nekepti, tačiau tuomet naudokite jo žymiai mažiau, 2-3 skilteles. Į indą sudėkite visus sūrius (nuo kamambero nupjaukite kietąją luobelę), sviestą, supilkite alų (jį galima pakeisti tiesiog šlakeliu vandens arba galite naudoti nealkoholinį alų) ir ištrinkite maisto smulkintuvu. Į sūrio masę sudėkite prieskonius, keptą česnaką. Vėl ištrinkite. Įmaišykite smulkiai pjaustytą svogūną. Pagardinkite druska, pipirais. Galima įmaišyti įvairių prieskoninių žolelių. Tai tradicinė vokiška Bavarijos užtepelė, kuri būtinai tiekiama per alaus šventę „Oktoberfest“. Patiekite su riestainiais, krekeriais, marinuotais agurkėliais.