Bene lengviausiai pagaminama lazanija
Ko gero, tikrai lengviausias lazanijos receptas! Jokių iš anksto apverdamų lazanijos lakštų, jokių tarkuotų sūrių ar naminių padažų, bet vis tiek labai skanu!
Lazanija išeis nepriekaištinga: švelni, sodraus skonio, su daug jautienos ir pomidorų padažo, dar daugiau – kvapaus sūrio, kuris puikiai užbaigia patiekalą.
Aišku, tai lazanija ne iš žurnalo viršelio su 20 sluoksnių, tačiau neapsakomai skani ir lengvai paruošiama. O ko mums daugiau reikia? Valgyti skaniai, bet neužtrukti virtuvėje!
Vakarienė ar pietos ne tik savaitgalį, bet ir bet kurį savaitės vakarą, nes tai ne tas lazanijos receptas, kai valandą ruoši ir valandą kepi. Soti vakarienė, kurios lauks visi, – kiek daugiau nei per valandą su visu kepimu.
Nina Firsova | Shutterstock.com
Paruošimo laikas: 15 min.
Kepimo laikas: 58 min.
Vėsinimo laikas: 5 min.
Vos 7 lazanijos ingredientai!
- 450 g liesos jautienos
- 1 stiklainio (apie 745 ml) marinaros padažo
- Pusės stiklinės (apie 120 ml) daržovių sultinio
- 6 nevirtų lazanijos lakštų (gali prireikti ir daugiau)
- 420 g rikotos
- 225 g smulkintos mocarelos
- 50 g tarkuoto parmezano
- Kapotų šviežių žalumynų – bazilikų arba petražolių (nebūtina)
Nina Firsova | Shutterstock.com
Gaminame
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Į 30–20 cm kepimo indą papurkškite aliejaus arba naudokite kitus riebalus.
- Įkaitinkite maždaug 30 cm skersmens keptuvę ant vidutinės kaitros. Suberkite jautieną ir, nuolat atskirdami, pamaišydami, gerai apkepkite.
- Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite marinaros padažą bei daržovių sultinį.
- Surinkite lazaniją: į kepimo indo dugną paskleiskite trečdalį jautienos ir marinaros padažo, uždėkite 3 (arba daugiau, pagal formos dydį) nevirtus lazanijos lakštus.
- Galine šaukšto dalimi paskleiskite pusę rikotos ant makaronų. Ant jos – tolygiai apiberkitę pusę mocarelos ir pusę Ant viršaus užpilkite dar trečdalį padažo.
- Uždėkite dar 3 nevirtus lazanijos lakštus (arba daugiau, pagal formos dydį), tada tolygiai paskleiskite likusią pusę rikotos. Supilkite ir paskleiskite paskutinį trečdalį padažo. Ant viršaus užtrupinkite po likusią pusę mocarelos ir parmezano.
- Kepimo formą tvirtai uždenkite folija (galite ją patepti riebalais, jei lazanijos viršus liečia foliją, tuomet sūris neprilips). Kepkite 40–45 min., kol makaronai sukris (įbeskite pagaliuką arba patikrinkite šakute).
- Nuimkite foliją, tada kepkite neuždengtą maždaug 10 min., kol kiek apskrus, tačiau išliks minkšta (šonuose vis tiek bus šiek tiek skysčio). Leiskite pailsėti 5 min. prieš pjaustydami. Jei norite, papuoškite šviežiais bazilikais arba petražolėmis.
Skanaus!
Nina Firsova | Shutterstock.com
PATARIMAI IR UŽRAŠAI
- Liesa malta jautiena: nusausinkite, jei ji pernelyg riebi.
- Marinaros padažas: Italijoje – tai ne kas kita, kaip pomidorų, svogūnų ir žolelių padažas. Tiesiog sumaišykite šiuos 3 ingredientus. Plačiau apie marinaros padažą skaitykite ir būtinai išbandykite makaronų apkepą su jautiena.
- Daržovių sultinys: puikiai tinka ir vištienos.
- Lazanijai skirti makaronai: nenaudokite tų, kuriuos reikia apvirti. Jie nesugers pakankamai skysčio, nes yra plonesni ir mažesni.
- Rikota: bet kokios rūšies, ir nepagailėkite.
- Tarkuota mocarela: pirkite jau sutarkuotą – sutaupysite dar daugiau laiko!
- Tarkuotas parmezanas: gali būti sutarkuotas itin smulkiai arba „drožlėmis“.
- Švieži bazilikai arba petražolės (pasirinktinai): papuošti, taigi galite apsieiti ir be jų.
Ar galimas vegetariškas variantas?
Žinoma. Mėsą galite pakeisti supjaustytais grybais ir patroškinti su šlakeliu alyvuogių aliejaus, kol paruduos ir sugers sultis.
Kas tinka prie šios lazanijos?
Daržovės. Virti brokoliai, šparagai ar žaliosios salotos – viskas, ką mėgstate.