Blynai su bananais ir karamele

Ingredientai: Grietinėlė - 0.5 stiklinės, Kiaušiniai - 3 vienetai, Miltai - 200 gramai, Sviestas - 100 gramai, Bananai - 10 vienetai, Vanduo - 2 stiklinės, Cukrus - 2 valgomieji šaukštai, aliejus kepimui - 3 valgomieji šaukštai, Druska - 1 arbatinis šaukšt.

Išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska, supilkite vandenį, grietinėlę ir tirpintą sviestą. Suberkite miltus ir išmaišykite (arba išplakite plaktuvu) iki vienalytės masės. Leiskite pastovėti 20 minučių ir iškepkite plonus blynus. Suvyniokite į blynus nuluptus bananus. Paruoškite karamelę: užvirinkite keptuvėje vandenį su cukrumi, kaitinkite pamaišydami, kol įgaus gražų auksinį atspalvį, ir sudėkite blynus. Palaikykite 3 minutes. Sudėkite į lėkštę, jei norite - galite apipilti tirpintu šokoladu.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.