Blynų pyragas su varške

Ingredientai: Lietiniai blynai - 10 vienetai, Varškė - 500 gramai, Cukrus - 2 valgomieji šaukštai, Kiaušinis - 1 vienetas, Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis, Razinos arba džiovinti abrikosai (nebūtina) - 1 sauja, Kiaušiniai - 2 vienetai, Grietinė -.

Lietinius blynus galite iškepti iš tokios tešlos: 2 kiaušinius suplakite su 2 šaukštais cukraus, 2 šaukštais aliejaus, 4 šaukštais pieno. Tuomet įsijokite 200 g miltų ir palaipsniui, plakant šluotele supilkite maždaug 300-400 ml vandens iki kol gausite pakankamai skystą tešlą. Kepkite truputį storesnius, nei įprasta lietinius. Žinoma, lietinius galite kepti ir pagal kitokį, jums patinkantį receptą. Įdarui sutrinkite varškę su kiaušinius, cukrumi, vaniliniu cukrumi, galite įmaišyti apiplikytų razinų arba smulkintų džiovintų abrikosų. Dėkite šiek tiek įdaro ant blyno ir jį susukite. Šitaip susukite visus blynus. Kepimo formą ištepkite sviestu. Į jį dėkite susuktus blynus - pirmąjį blyną susukite į „sraigę”, kitus blynus dėkite šalia taip, kaip parodyta nuotraukoje. Turi susidaryti daili spiralė. Suplakite visus pyrago užpilui skirtus ingredientus ir gautą užpilą supilkite ant pyrago. Paruoštą pyragą kepkite iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Varškės įdarą galima pagerinti keliais šaukštais mėgiamos uogienės ar kondensuoto pieno, kokosų drožlėmis, įvairiomis uogomis, vaisių gabaliukais.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Skelbimai

16,00 €
8,00 €
24 | 14,9 cm
2,00 €
36 | 8 | S
2,00 €
38 | 10 | S