Blynų tortas su obuoliais

Ingredientai: Miltai - 1 stiklinė, Pienas - 2 stiklinės, Kiaušiniai - 3 vienetai, Cukrus - 4 valgomieji šaukštai, Sviestas - 60 gramai, Obuoliai - 3 vienetai, Citrinos sultys - 1.5 valgomojo šaukšto, Cinamonas - 1 arbatinis šaukštelis, Cukraus pudra - 0.5 .

Iš pieno, 2 kiaušinių, miltų, druskos ir 1 šaukšto cukraus užmaišykite tešlą, iškepkite blynus ir aptepkite sviestu. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Ištirpinkite keptuvėje sviestą, sudėkite obuolius ir kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies apie 5 minutes, pabarstydami cukraus ir cinamono mišiniu. Leiskite porą minučių atvėsti. Sluoksniuokite į formą blynus ir obuolius, kepkite vidutinio karštumo orkaitėje pridengę folija 20 minučių. Kol pyragas kepa, iki standžių putų išplakite 1 kiaušinio baltymą, cukraus pudrą ir 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių. Nuimkite nuo pyrago foliją, sumažinkite temperatūrą iki 120 laipsnių, po 5-7 minučių aptepkite paruošta mase ir kepkite dar 8-10 minučių. Išjunkite orkaitę ir palikite pyragą pastovėti joje dar 5 minutes. Ištraukite ir pabarstykite cukraus pudra.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.