Blynų tortas su obuoliais
Ingredientai: Miltai - 1 stiklinė, Pienas - 2 stiklinės, Kiaušiniai - 3 vienetai, Cukrus - 4 valgomieji šaukštai, Sviestas - 60 gramai, Obuoliai - 3 vienetai, Citrinos sultys - 1.5 valgomojo šaukšto, Cinamonas - 1 arbatinis šaukštelis, Cukraus pudra - 0.5 .
Iš pieno, 2 kiaušinių, miltų, druskos ir 1 šaukšto cukraus užmaišykite tešlą, iškepkite blynus ir aptepkite sviestu. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Ištirpinkite keptuvėje sviestą, sudėkite obuolius ir kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies apie 5 minutes, pabarstydami cukraus ir cinamono mišiniu. Leiskite porą minučių atvėsti. Sluoksniuokite į formą blynus ir obuolius, kepkite vidutinio karštumo orkaitėje pridengę folija 20 minučių. Kol pyragas kepa, iki standžių putų išplakite 1 kiaušinio baltymą, cukraus pudrą ir 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių. Nuimkite nuo pyrago foliją, sumažinkite temperatūrą iki 120 laipsnių, po 5-7 minučių aptepkite paruošta mase ir kepkite dar 8-10 minučių. Išjunkite orkaitę ir palikite pyragą pastovėti joje dar 5 minutes. Ištraukite ir pabarstykite cukraus pudra.