Bulviniai ežiukai

Ingredientai: Bulvės - 1 kilogramas, Kiaušinis - 1 vienetas, Miltai - 0.5 stiklinės.

Bulves nuskusk ir sutarkuok. Į gautą masę įmaišyk kiaušinį bei miltus ir pagardink druska. Iškepk apvalios formos bulvinius blynelius. Kad blyneliai atrodytų kaip ežiukai, iš sūrio pagamink jiems galvytes (kraštelius apipjaustyk, o per vidurį palik skylutes, kurios atstos akytes). Papuošimui naudok salotų lapus ir plonai pjaustytą sūrį ir morkas (arba kitus ingridientus). Vietoje bulvinių blynų galima kepti blynelius iš cukinijos ar aguročio, arba kotletukus iš maltos mėsos.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.