Bulviniai „persikai“

Ingredientai: Bulvės - 550 gramai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Faršas - 350 gramai, Sūris - 130 gramai, Malti džiūvesėliai - 0.5 stiklinės, Miltai - 200 gramai, Svogūnas - 1 vienetas.

Išvirkite bulves su lupenomis, atvėsinkite ir nulupkite. Smulkiai sutarkuokite svogūną. Pabarstykite faršą druska ir prieskoniais, sumaišykite su svogūnais. Suformuokite mažus kotletukus ir apkepkite juos aliejuje. Bulves sutarkuokite, pabarstykite druska ir pipirais, padalinkite į dvi dalis. Į vieną įmaišykite ciberžolės, į kitą - paprikos. Stambiai sutarkuokite sūrį. Į abi dalis įmaišykite miltų, sūrio ir po kiaušinį. Imkite po šaukštą bulvių masės (iš vienos ir kitos dalies), ir padarykite du paplotėlius. Į vieno paplotėlio vidurį įdėkite kotletuką, pridenkite antru paplotėliu, sujunkite kraštus. Taip formuokite visus persikėlius. Aptepkite persikėlius plaktu baltymu ir pavoliokite džiūvėsėliuose. Sudėkite į riebalais išteptą skardą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 15 minučių. Atrodys labai gražiai, jei patieksite ant salotų lapų ir papuošite žalumynais.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.