Bulviniai „persikai“

Ingredientai: Bulvės - 550 gramai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Faršas - 350 gramai, Sūris - 130 gramai, Malti džiūvesėliai - 0.5 stiklinės, Miltai - 200 gramai, Svogūnas - 1 vienetas.

Išvirkite bulves su lupenomis, atvėsinkite ir nulupkite. Smulkiai sutarkuokite svogūną. Pabarstykite faršą druska ir prieskoniais, sumaišykite su svogūnais. Suformuokite mažus kotletukus ir apkepkite juos aliejuje. Bulves sutarkuokite, pabarstykite druska ir pipirais, padalinkite į dvi dalis. Į vieną įmaišykite ciberžolės, į kitą - paprikos. Stambiai sutarkuokite sūrį. Į abi dalis įmaišykite miltų, sūrio ir po kiaušinį. Imkite po šaukštą bulvių masės (iš vienos ir kitos dalies), ir padarykite du paplotėlius. Į vieno paplotėlio vidurį įdėkite kotletuką, pridenkite antru paplotėliu, sujunkite kraštus. Taip formuokite visus persikėlius. Aptepkite persikėlius plaktu baltymu ir pavoliokite džiūvėsėliuose. Sudėkite į riebalais išteptą skardą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 15 minučių. Atrodys labai gražiai, jei patieksite ant salotų lapų ir papuošite žalumynais.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.