Bulvinis vyniotinis su grybais

Ingredientai: Miltai - 180 gramai, Bulvės - 3 vienetai, Cukrus - 1 arbatinis šaukštelis, Kiaušiniai - 2 vienetai, Pievagrybiai - 300 gramai, Svogūnai - 2 vienetai, Maskarponės sūris - 100 gramai, Mairūnas - 1 žiupsnelis, Maltos paprikos - 1 žiupsnelis, Aug.

Stambiai sutarkuokite 2 bulves, sumaišykite su druska, cukrumi, persijotais miltais ir 1 kiaušiniu. Grybus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite, susmulkinkite nuluptus svogūnus. Apkepkite aliejuje svogūnus, tada sudėkite grybus ir kepkite, kol išgaruos visas skystis. Įberkite druskos ir prieskonių. Likusią bullvę nuskuskite, išvirkite ir sutrinkite kartu su Maskarponės sūriu. Pabarstykite stalą miltais, iškočiokite tešlą, aptepkite sūrio ir bulvių mase, ant viršaus paskleiskite grybus ir svogūnus, lengvai paslėkite šaukštu. Susukite vyniotinį, užlenkite galus į vidų, aptepkite plaktu kiaušiniu. Skardą išklokite kepimo popieriumi, kepkite vyniotinį 170 laipsnių temperatūros orkaitėje 40 minučių.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.