Bulvių ir varškės kukulaičiai su sūrio įdaru
Ingredientai: Bulvės - 1 kilogramas, Varškė - 200 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Krakmolas - 2 valgomieji šaukštai, Miltai - 2 valgomieji šaukštai.
Bulves išvirkite ir sutrinkite. Gautą bulvių masę sumaišykite su varške ir pagardinkite druska bei cukrumi (pagal skonį). Įmuškite vieną kiaušinį, įberkite krakmolo, miltų ir viską gerai iškočiokite. Jei tešla labai limpa prie rankų, įdėkite dar šiek tiek miltų. Tešlą padalinkite į lygius gabaliukus, į vidų idėkite šiek tiek tarkuoto sūrio, gražiai užlipinkite, kad gautųsi apvalūs kukulaičiais ir meskite į verdantį aliejų. Kepkite tol, kol kukuliai gražiai apskrus. Kukulius patiekite su grietinės ir sviesto padažu. Jei norite, padažą galite pagardinti cukrumi, kad patiekalas būtų saldesnis.