Burnoje tirpstantis bulvių apkepas su sūriu

Burnoje tirpstantis bulvių apkepas su sūriu Esin Deniz | Shutterstock.com

Šis bulvių apkepas su sūriu labai švelnus, sotus, sušildantis. Jis tiesiog tirpsta burnoje, tad tikrai verta paragauti!

Jums reikės:

  • 5 didelių bulvių;
  • 1 svogūno;
  • 150 g tarkuoto sūrio;
  • 2 stiklinių pieno;
  • 4 šaukštų sviesto;
  • 3 šaukštų miltų;
  • 1 skiltelės česnako;
  • pagal skonį druskos, pipirų, malto muskato riešuto; prieskoninių žolelių (rozmarino, čiobrelio ar kt.)

Gaminimas:

  1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite riekelėmis. Pusę jų sudėkite į sviestu išteptą (viso sviesto nesunaudokite) kepimo indą. Pabarstykite druska, pipirais.
  2. Tuomet sudėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną.
  3. Tada sudėkite likusias bulvių riekeles.
  4. Likusį sviestą išlydykite prikaistuvyje ar gilesnėje keptuvėje. Suberkite miltus ir intensyviai maišant pakepinkite iki kol miltai bus auksinės spalvos.
  5. Supilkite pieną (galima pakeisti grietinėle) ir plakant šluotele pavirkite iki kol sutirštės.
  6. Virimo pabaigoje padažą pagardinkite druska, pipirais, muskatu, žolelėmis, smulkiai sukapotu arba perspaustu česnaku.
  7. Į karštą padažą suberkite tarkuotą sūrį (dalį palikite apkepo viršui apibarstyti), nukelkite nuo ugnies ir išmaišykite, kad sūris išsilydytų. Gautą sūrio padažą supilkite ant bulvių.
  8. Kepimo indą uždenkite folija.
  9. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 1-1,5 val. (kepimo laikas priklauso nuo bulvių riekelių storio).
  10. Kepimo pabaigoje foliją nuimkite, apibarstykite pasiliktu sūriu ir apkepą grąžinkite į orkaitę, kad dar šiek tiek apskrustų.

Susiję straipsniai

Skaniausi karšti sumuštiniai su varške ir kumpiu

Labai skanūs karšti sumuštiniai! Juos galima pagaminti su įvairiais priedais, tad tai puikus pasirinkimas, jeigu norite sunaudoti įvairius likučius.

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.