Burnoje tirpstantis bulvių apkepas su sūriu

Šis bulvių apkepas su sūriu labai švelnus, sotus, sušildantis. Jis tiesiog tirpsta burnoje, tad tikrai verta paragauti!
Jums reikės:
- 5 didelių bulvių;
- 1 svogūno;
- 150 g tarkuoto sūrio;
- 2 stiklinių pieno;
- 4 šaukštų sviesto;
- 3 šaukštų miltų;
- 1 skiltelės česnako;
- pagal skonį druskos, pipirų, malto muskato riešuto; prieskoninių žolelių (rozmarino, čiobrelio ar kt.)
Gaminimas:
- Bulves nuskuskite ir supjaustykite riekelėmis. Pusę jų sudėkite į sviestu išteptą (viso sviesto nesunaudokite) kepimo indą. Pabarstykite druska, pipirais.
- Tuomet sudėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną.
- Tada sudėkite likusias bulvių riekeles.
- Likusį sviestą išlydykite prikaistuvyje ar gilesnėje keptuvėje. Suberkite miltus ir intensyviai maišant pakepinkite iki kol miltai bus auksinės spalvos.
- Supilkite pieną (galima pakeisti grietinėle) ir plakant šluotele pavirkite iki kol sutirštės.
- Virimo pabaigoje padažą pagardinkite druska, pipirais, muskatu, žolelėmis, smulkiai sukapotu arba perspaustu česnaku.
- Į karštą padažą suberkite tarkuotą sūrį (dalį palikite apkepo viršui apibarstyti), nukelkite nuo ugnies ir išmaišykite, kad sūris išsilydytų. Gautą sūrio padažą supilkite ant bulvių.
- Kepimo indą uždenkite folija.
- Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 1-1,5 val. (kepimo laikas priklauso nuo bulvių riekelių storio).
- Kepimo pabaigoje foliją nuimkite, apibarstykite pasiliktu sūriu ir apkepą grąžinkite į orkaitę, kad dar šiek tiek apskrustų.