„Creme brulee“

Ingredientai: Grietinėlė - 1 litras, Kiaušinio tyniai - 8 vienetai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Cukrus - 200 gramai, Vanilinis cukraus - 1 arbatinis šaukštelis.

Grietinėlę išplakti su kiaušiniais ir kiaušinių tryniais. Įmaišyti (100 g) cukrų ir vanilinį cukrų tol, kol neliks cukraus granulių, Supilti į karščiui atsparų indą ir pašauti į 160 laipsnių orkaitę 50 minučių. Ant viršaus užberti likusį cukraus ir kaitinti dar apie 5-8 minutes.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.