„Creme brulee“

Ingredientai: Grietinėlė - 1 litras, Kiaušinio tyniai - 8 vienetai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Cukrus - 200 gramai, Vanilinis cukraus - 1 arbatinis šaukštelis.

Grietinėlę išplakti su kiaušiniais ir kiaušinių tryniais. Įmaišyti (100 g) cukrų ir vanilinį cukrų tol, kol neliks cukraus granulių, Supilti į karščiui atsparų indą ir pašauti į 160 laipsnių orkaitę 50 minučių. Ant viršaus užberti likusį cukraus ir kaitinti dar apie 5-8 minutes.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.